Winckelmans tegels, toonbeeld van innovatie

Bent u ook zo’n liefhebber van het ouderwetse handwerk? Maar valt dit vaak buiten uw budget, omdat handwerk vandaag de dag teveel kost? Dan bent u waarschijnlijk net zo blij als wij met de oude ambachtsbedrijven die de vertaalslag naar moderne productiemethoden hebben weten te maken met respect voor de oude traditionele werkwijze. Eén van die bedrijven is het Franse Winckelmans. Zij maken al sinds 1894 wand- en vloertegels met een decoratief uiterlijk. We vertellen u er graag meer over hoe dit bedrijf door de jaren heen innoveerde en relevant bleef.

Een korte geschiedenis

Winkelmans is een familiebedrijf dat al generaties lang vermaard is om hun smaakvolle tegel ontwerpen. Hierdoor staat inmiddels de vijfde generatie aan het roer van het bedrijf. In het begin was dit natuurlijk allemaal handwerk, maar het bedrijf heeft door de tijd heen steeds geïnnoveerd en nieuwe productiemethoden omarmd. Van handwerk naar industriële persen naar volautomatische machines, die het authentieke productieproces van Winckelmans tegels ook vandaag de dag rendabel maken.

De tijd vooruit op ontwerpgebied

Niet alleen op technisch vlak weet het bedrijf zich te onderscheiden. Ook de ontwerpen zijn helemaal van deze tijd. De oude ontwerpen en tegelpatronen van Winckelmans tegels zijn namelijk ook vandaag de dag nog zeer populair. Maar ook aan moderne ontwerpen is geen gebrek. Het bedrijf loopt altijd voorop met de laatste trends. Met hun prachtige tegels kunnen namelijk de meest mooie geometrische patronen worden gelegd. Dus of u nu een klassiek, modern, industrieel of retro interieur wenst: u maakt het uniek met Winckelmans tegels met de kenmerkende authentieke uitstraling.

Goed voorbeeld van een innovatief familiebedrijf

Winckelmans Tegels is een goed voorbeeld van een familiebedrijf dat er goed in geslaagd is om zich aan te passen aan de moderne tijd. Hierdoor kunnen ze ook na ruim 120 jaar nog steeds de kwaliteit leveren waar ze van oudsher bekend om stonden, terwijl ze het toch betaalbaar houden. Meer lezen over innovatie? Lees hier hoe u de financiering rond krijgt.