Werken in een digitale omgeving? Een aantal voordelen!

Wist je dat medewerkers die volledig werken vanuit een digitale werkplek 70% productiever zijn ten opzichte van een traditionele werkplek? Waarom zou dit komen vraag je je af? Collega’s werken op deze manier beter en efficiënter met elkaar. En niet geheel onbelangrijk, ze hebben een stuk meer motivatie. De processen binnen een digitale werkomgeving verlopen veel soepeler. Een aantal andere voordelen van digitale werkplekken uitgelicht.

De professionaliteit van digitale werkplekken

Je verhoogt de professionaliteit met digitale werkplekken. Je krijgt bijvoorbeeld een volledig beeld van de klant. Heb je de klant een half jaar niet gesproken, maar wil je toch weten waar het toen overging. Dat is makkelijk digitaal terug te vinden. Zodra je de klant weer spreekt kan je tot in de detail refereren naar eerdere gesprekken. Dit zorgt voor een stukje professionaliteit binnen je bedrijf.

Samenwerken staat centraal

Het is geen nieuw nieuws meer, samenwerken is van groot belang binnen een bedrijf. Vooral binnen digitale werkplekken. Als je een digitale werkplek hebt voor iedereen binnen het bedrijf dan verhoogt dat de betrokkenheid bij werknemers. Het samenwerken komt ook tot uiting doordat iemand een notitie maakt van een verhuisde klant. Zo kan iedere werknemer dat inzien in het systeem en daar rekening mee houden.

Veiligheid is van belang

Als werknemer wil je je veilig voelen, ook als je thuis werkt of op een andere locatie. Er zijn genoeg tools te vinden die de veiligheid van werknemers waarborgen. Je wilt wel zo voorzichtig mogelijk omgaan met persoonlijke en anders bedrijfsgegevens. Een digitale omgeving is juist bedoeld om werknemers dat extra stukje veiligheid te bieden, weten dat je informatie veilig wordt opgeslagen. Een goed bedrijf slaat data op bij hostingpartijen met veiligheidscertificaten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over bijvoorbeeld het lekken van data aan andere partijen of informatie die op straat komt te liggen.