Wat willen medewerkers in hun kerstpakket?

kerstpakket

De meest gestelde vraag door werkgevers

Wat willen medewerkers in hun kerstpakket? Het is de meeste gestelde vraag door werkgevers in de meest uiteenlopende branches. In het algemeen kunnen we stellen dat er geen harde regels of afspraken zijn voor wat medewerkers willen in hun kerstpakket. Het hangt helemaal af van de individuele voorkeuren en behoeften van medewerkers. Daarom doen we in dit blog een antwoord te geven op wat medewerkers grosso modo in hun kerstpakket zouden willen aantreffen.

Welke presentjes zien ‘we’ graag in ons kerstpakket?

We weten na persoonlijke rondvraag bij een aantal bedrijven dat sommige medewerkers erg blij zouden zijn met praktische cadeaus, zoals een cadeaubon of een kleine financiële bijdrage voor hun volgende vakantie. Anderen zouden misschien liever leuke gadgets of luxe voeding- en drankproducten in hun pakket hebben. Het belangrijkste is dat het kerstpakket iets is waar medewerkers echt blij mee zijn en dat het een waardering uitdrukt voor hun harde werk en inzet gedurende het jaar. Maar wat is dat dan precies? Wat willen mensen in hun kerstpakket?

Liever een waardebon of een kerstpakket?

Dat is nog even gissen, want wat schetst onze verbazing? Een cadeaubon geven als kerstpakket is een zeer slechte keuze! Zo blijkt uit een ander onderzoek van een kerstpakketten bedrijf. In dat onderzoek werden tienduizend ondernemers bevraagd naar welk presentje zij graag tegemoet wilden zien over het presentje aan het einde van het jaar. De conclusie? Personeel haar eigen kerstcadeau uit laten zoeken of samenstellen kan echt niet meer! En dan ook nog: ook een goedkoop kerstpakket geven is funest. Ook de simpelheid van een cadeau kan tot teleurstelling leiden bij werknemers. Creativiteit wordt dit jaar zeer op prijs gesteld. Een simpel cadeau geven staat daarom ook gelijk aan ‘goedkoop’.

Wat dan wel geven?

Steeds meer bedrijven kiezen voor het geven van een totaalervaring in plaats van een traditioneel kerstpakket vol vet, suikers en koolhydraten en spullen, zo blijkt uit een ander onderzoek. Niet gek, want mensen worden gelukkiger van het hebben van een ervaring dan van het krijgen van spullen. Dus wat geven we dan? Een dagje Efteling, een museumbezoek aan het ‘Rijks’, een dagje autoracen met Formule 1 in Zandvoort. Was de Kerst alvast maar weer voorbij! Wil u meer lezen over Kerst op de zaak? Dat kan hier.