Wat maakt perscontainers ideaal voor bedrijven?

plastic afval

Veel bedrijven kiezen ervoor om een perscontainer in te zetten. Hier zijn een aantal redenen voor te noemen, waarbij geldt dat je moet weten wat voor voordelen je kunt krijgen bij het huren van een perscontainer. Er is als gevolg van deze perscontainer ineens voldoende opslagruimte voor alle soorten afval die je hebt verzameld. Daarnaast is er minder overlast voor de omgeving en is er sprake van een hygiënisch proces. Bij een perscontainer huren kun je vervolgens kiezen uit een gevarieerd aanbod. Kies hierbij vooral voor een container met de laagste prijs, zodat je geld bespaart. 

Opslagruimte

Vaak is het lastig om een container volledig vol te krijgen, aangezien er ruimte tussen de verschillende afvallagen kan ontstaan. Het is van waarde om deze ruimte vervolgens weg te nemen, iets wat mogelijk is door gebruik te maken van een perscontainer. Bij een perscontainer is er namelijk sprake van een persmechanisme, waardoor het afval wordt samengedrukt. Hierdoor heb opeens weer extra ruimte ter beschikking. De opslagruimte is groter dan gemiddeld bij de keuze voor een perscontainer.

Hygiëne

Er is tevens sprake van extra hygiëne, op het moment dat je bewust kiest voor het neerzetten van een perscontainer in de buurt van jouw woning of werkomgeving. Het is namelijk mogelijk om alle geurtjes binnen te houden, als gevolg van de stevige constructie waaruit de container bestaat. Dit is extra voordelig indien je buren hebt, die natuurlijk geen overlast willen hebben door de perscontainer. Daarnaast is de container vrij gemakkelijk schoon te maken door middel van water en schoonmaakmiddelen. 

Vergunning en afmetingen

Voordat je gebruik kunt maken van de container dien je eerst een vergunning aan te vragen. Dit kun je doen bij de gemeente waarin je woont. Mocht je besluiten om dit niet te doen, dan riskeer je om een boete te krijgen. Bij het aanvragen van een vergunning of bij het krijgen van toestemming voor de perscontainer dien je informatie door te geven. Je moet bijvoorbeeld weten wat de afmetingen van de perscontainer zijn die jij gaat huren. Deze afmetingen moeten namelijk binnen bepaalde richtlijnen blijven om gebrek aan ruimte te voorkomen.