Wat kun je doen met een 3D product configurator?

ICT beheer

Met een 3D product configurator maak je een online beleving van producten die levensecht lijkt. Het is de revolutie op het gebied van e-commerce die van een online shoppen een totaal andere beleving maakt. Het simpelweg platte plaatjes kijken en op basis daarvan je keuze maken behoort daarmee voorgoed tot het verleden. Met een 3D configurator en augmented reality maak jij je online shop net zo aantrekkelijk als een bezoek aan een fysieke winkel. Wie weet nog wel aantrekkelijker omdat je klant niet eens meer de deur uit hoeft om je te bezoeken en gewoon vanuit zijn/haar luie stoel jouw winkel inkomt. Wat de mogelijkheden precies zijn vind je in dit artikel.

Beleving alsof je een product in handen hebt

Met een 3D product configurator kun je online je producten in al hun varianten en in hoge kwaliteit laten zien in 3D alsof ze zo van het beeldscherm kunnen lopen. Het enige dat je bezoeker nog niet kan is de producten proeven, voelen en ruiken. Verder is de beleving levensecht en dat maakt de keuze voor je potentiële klant een stuk eenvoudiger. Zo creëer je in een oogwenk een unieke online winkelervaring.

Eindeloze mogelijkheden met een 3D product configurator

Een 3D product configurator maakt het mogelijk om alle varianten en modellen van je producten levensecht weer te geven. Je kunt miljoenen opties automatisch genereren en die in een werkelijk 3D beeld aan je klant tonen. Ideaal als je een winkel of webshop hebt met producten die niet alleen in verschillende maten, maar ook in verschillende materialen en uitvoeringen. Hiermee kun je ook in je fysieke winkel een nieuwe beleving geven aan je klanten.

Automatisering van bestellingen, materialen en voorraden

Met de techniek achter een  3D product configurator kun je vrijwel alles automatiseren. Dat gaat veel verder dan alleen alle productopties genereren. Je kunt bestellen optimaliseren door ze te koppelen aan materialenlijsten en voorraadsystemen. Zo kun je ook je productieproces efficiënter. Met de automatiseringsslag haal je fouten en bugs uit je oude systeem en ben je altijd up to date.

Altijd actuele informatie met een 3D product configurator

Een 3D configurator zorgt voor een realtime prijssysteem dat werkt met alle informatie die gekoppeld is. Dat zorgt voor actuele prijzen en inzage in de voorraden en bestellingen. Het geeft je verder heel veel informatie of de efficiëntie van de processen en financiële informatie. Voor je klanten werkt het prettig dat ze precies weten of een product op voorraad is wat de eventuele productietijd en de verwachte tijd tot de levering van het product is.

Waardevolle management informatie

Een 3D product configurator levert een schat aan managementinformatie op alle vlakken op. Je kunt het gedrag van je bezoekers in kaart brengen en daar waardevolle acties aan verbinden. Als je weet dat bepaalde producten veel besteld worden kun je hier slim op inspelen door nieuwe varianten te creëren bijvoorbeeld. Daarnaast kun je de configurator gebruiken voor het testen van nieuwe producten en hoe ze in de markt ontvangen worden.