Wat jij moet weten over de poller

Garagedeur opener

Het kan bijna niet anders dan dat je ooit een poller bent tegengekomen. Misschien ben je niet bekend met de term, dus daarom zal ik het even uitleggen. Een poller is in stevige paal die in het midden van de weg staat. De paal zakt naar beneden om jou doorgang te geven. Maar wat is het idee eigenlijk erachter? Het idee is simpel. Het is namelijk zo dat men die toegang heeft tot een specifieke straat een pasje krijgt. Door middel van dit pasje zal de paal de grond inzakken. Dit betekent dat sommige routes haast autovrij blijven. Hierdoor zullen er minder mensen met de auto gaan. Er wordt dan waarschijnlijk meer gefietst of gelopen.

Wat zijn de voordelen van een poller?

Maar wat zijn de voordelen eigenlijk van een poller? Het bekendste voordeel is eigenlijk al genoemd. Door deze paal rijden er een stuk minder auto’s in de stad. Hetzelfde geldt natuurlijk voor parkeren. Het is geen gedoe met wegen afsluiten, want je kunt er simpelweg niet langs als je geen recht hebt tot toegang. Het is een initiatief dat steeds meer door gemeenten wordt ingezet. Het zorgt er daarnaast ook voor dat mensen in bepaalde buurten hun auto beter kwijt kunnen. Dat is natuurlijk hun goed recht, want zij wonen op het terrein.

Heeft de poller ook nadelen?

Ieder voordeel heeft natuurlijk ook zijn nadeel. Dit is namelijk dat niet iedereen weet hoe dit paaltje werkt. Het is dus zo dat de poller niet zomaar ieder willekeurig persoon erlangs laat. Simpelweg ernaar toe rijden zorgt er niet automatisch voor dat de paal de grond in zakt. Hierdoor zouden er ongelukken kunnen gebeuren, omdat niet iedereen hier dus van op de hoogte is. Het is dus een handig ding, maar het is wel belangrijk dat iedereen weet waar het paaltje voor is.