Wat is staand werken? Voordelen en ongemakken van ophouden

Voelt u zich moe na het beëindigen van uw kantoorwerk? Zittend werk is een zware belasting voor het lichaam, zodat het vermoeid raakt, zelfs als het nauwelijks beweegt. Een nieuwe manier van kantoorwerk die het lichaam niet belast, is staand werk dat overgaat van zittend naar staand werken. Hier zullen we kijken naar wat staand werk is, van de voor- en nadelen van de introductie ervan tot de punten van het kiezen van een werktafel.

Staand werk is een werkstijl waarbij kantoorwerk staand wordt uitgevoerd. Veel mensen denken dat kantoorwerk zittend wordt gedaan. Als je echter lang zit, hebben de spieren van je onderlichaam de neiging om te verzwakken door gebrek aan lichaamsbeweging, en vooral de kuit, die ook wel het tweede hart wordt genoemd, beweegt nauwelijks.
Het probleem met te veel zitten is dat de bloedcirculatie slecht is, vooral in het onderlichaam. Overzeese studies hebben aangetoond dat meer tijd zittend doorbrengen een negatief effect heeft op de levensduur, wat leidt tot diabetes en arteriosclerose, wat het risico op overlijden door een beroerte, hartziekte en kanker verhoogt.
Staand werk, waarbij mensen staan ​​en werken, is een hot topic geworden. Veel buitenlandse bedrijven hebben al staand werk aangenomen en de afgelopen jaren neemt het aantal werkplekken dat ook binnenlandse bedrijven inhuren toe. Tegenwoordig omvat het meeste kantoorwerk computerwerk, dus staand werk kan de zittijd tijdens het werk verminderen en uw gezondheid verbeteren.

Voor- en nadelen van staand werken

Zoals hierboven vermeld, heeft staand werk de afgelopen jaren de aandacht getrokken voor “het verminderen van het risico op overlijden” en wordt het geleidelijk door ondernemers over de hele wereld geïntroduceerd. Dus wat zijn de andere voor- en nadelen? Vanaf hier zal ik twee voordelen en één nadeel introduceren van het introduceren van staand werk.

Als u lang in een stoel zit en werkt, kunt u uw concentratie verliezen. De zithouding is stabiel, dus als je even een korte pauze wilt nemen, kan dat meteen. Bovendien kan worden gezegd dat het feit dat het zitvlak warm wordt en slaperigheid kan optreden, ook een negatieve factor is voor het behouden van de concentratie.

Aan de andere kant is het staande werk staan, waardoor je nerveus wordt terwijl je aan je werktafel zit. Deze spanning is de drijvende kracht achter hoge concentratie en productiviteit. Doordat uw rug niet warm wordt zoals u zit, kunt u uw concentratie lang volhouden en zult u zich niet slaperig voelen. Ook kun je je benen vrij bewegen terwijl je staat. Als u zich moe voelt door overconcentratie, verfris uzelf dan met lichte oefeningen of rekoefeningen in plaats van op uw werktafel te gaan liggen. Hoe sneller u zich weer kunt concentreren, hoe beter uw werkprestaties zullen zijn.

Staand werk wordt gedaan met de bovenkant van het hoofd tot aan de voetzool recht. Deze houding is ideaal voor het menselijk lichaam omdat de wervelkolom van nature een S-vorm trekt. Als u het gevoel heeft dat uw rugpijn of stijve schouders ernstig zijn wanneer u gaat zitten en werktafel doet, moet u er rekening mee houden dat u niet bukt tijdens het werken. In een leunende houding met de nek naar voren gestrekt, leunt de ruggengraat naar voren als een boog in plaats van een S-vorm, en worden de schouders naar het toetsenbord geperst. Nadeel is dat de poten vermoeid raken doordat het staande werk in een staande houding is met de rug van de kat met opgetrokken schouders bovenop de zithouding die van oorsprong belastend is voor het middel. Vooral voor degenen die niet gewend zijn aan staand werk, zullen de voetzolen pijn doen, zelfs als ze een uur doorgaan.

Belang van zitten

Het is belangrijk om in een stoel te zitten als u moe bent, omdat u niet in staat zult zijn om gefocust te blijven, zelfs niet als u moe staand werkt. Door te staan ​​als je staat en te zitten als je moe bent, raak je geleidelijk aan gewend aan het staande werk. Als je er eenmaal aan gewend bent, is het niet moeilijk om het grootste deel van je werktijd op te staan. Bij staand werk raden we schoenen zonder hakken aan die je voeten niet spannen. Door te staan ​​met het bewustzijn uw gewicht met de gehele voetzool te ondersteunen, kunt u een goede houding aanhouden. Zijn is de oorzaak van lage rug- en schouderpijn. Staand werk dat staand werkt, belast het middel en de schouders niet zwaar. Het feit dat de houding op natuurlijke wijze wordt gecorrigeerd, is een effect dat kan worden gevoeld door mensen die tijdens het zitten last hebben van rugpijn en stijve schouders.