Wat is Seo?

Seo optimalisatie

Een seo bureau, of Search Engine Optimization, is een verzamelnaam voor alle processen die er voor nodig zijn voor het hoog scoren van een webpagina in zoekmachines zoals google. Het betekent niets meer dan websites optimaliseren, dat ze hoger staan in de google zoekopdrachten. Door gebruik te maken van seo technieken kunnen mensen jouw bedrijf sneller zien op google. 

Optimaliseren naar de belangrijkste zoekwoorden

Wanneer mensen dingen zoeken op google gebruiken ze zoekwoorden. Het doel is dat jouw website wordt gevonden met die zoekopdrachten. Wanneer iemand bijvoorbeeld naar ‘Fietsenwinkel Arnhem’ zoekt, en je hebt een fietsenwinkel in Arnhem dan wil je dat ze met die zoekterm op jouw website komen. Maar dit gaat niet automatisch je moet namelijk aan google laten zien dat jouw website relevant is bij deze zoekopdracht. Het doel van google is dat ze de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken door de meeste relevante informatie te bieden.

Search Engine Optimization

Linkbuilden

Een van de belangrijkste seo technieken is het linkbuilden. het is lastig voor zoekmachines te laten zien welke website belangrijker zijn dan andere, omdat zoekmachines alle websites gelijk willen behandelen. Het kijken naar links is een van de manier waar ze kunnen zien welke websites relevanter zijn dan andere. Als er bijvoorbeeld in het nieuws een populaire artikel staat, en jouw website wordt vermeld als een belangrijke bron, dan waardeert Google jouw informatie en sta je hoger dan die van soortgelijke websites. Het genereren en onderhouden van dit soort links is een grote onderdeel van een seo.