Wat is het nut van bedrijfsafval scheiden?

bedrijfsafval scheiden

Het scheiden van bedrijfsafval kan veel opleveren. Daarom is het huren van een rolcontainer op Bedrijfsafval.nl zeker aan te raden. Wanneer je aparte stromen van papier, plastic, glas en andere materialen maakt, dan kan je daarmee zo wel goed zijn voor het milieu als voor de portemonnee. Het levert grondstoffen op en het bespaart energie en geld. Het is dus ook goed om eens te bekijken wat je er zelf als ondernemer mee kunt doen. Daar heeft iedereen dan voordeel van.

Terugwinnen van waardevolle grondstoffen

Het is belangrijk om te weten dat niet alle soorten afval te scheiden zijn. Dat komt vooral doordat er gekeken wordt naar wat de mogelijkheden zijn. Het is bijvoorbeeld zo dat het ene materiaal goed opnieuw te gebruiken is en het andere niet. Dit maakt dus ook verschil als het gaat om de meerwaarde van scheiden. Is het zo dat er grondstof, geld en energie mee te besparen is? Dan is het van waarde om er tijd en moeite in te steken om het te scheiden.

Zakelijk afval scheiden, hoe pak je het aan?

Het is niet heel lastig om afval goed te scheiden. Dat kan al met enkele simpele tips. Let bijvoorbeeld goed op dat je alles scheidt wat gescheiden kan worden en doe dit consequent. Zelfs het folie van de reclamefolders scheiden is van waarde. Het is ook handig om iedereen op de hoogte te stellen van de mogelijkheden en dit samen te doen. Let erop dat je genoeg afvalcontainers hebt staan en dat voor iedereen duidelijk is wat er in elke bak moet worden verzameld. Regel bij een containerverhuur voor elke afvalstroom binnen je bedrijf een aparte container en zorg ervoor dat deze altijd tijdig worden geleegd.

Voordelen van bedrijfsafval

Er zijn veel voordelen te koppelen aan het scheiden van bedrijfsafval. In de eerste plaats kan je gemakkelijker zorgen dat materialen hergebruikt worden voor grondstof. Dit is bijvoorbeeld voor papier, plastic en hout van waarde. Dit spaart veel grondstoffen. Daardoor blijft er ook grond over dat bijvoorbeeld bebost kan worden. Daarnaast draag je er aan bij dat er minder energieverbruik op de wereld is omdat er geen nieuwe grondstoffen gewonnen hoeven te worden. Tot slot is het voor jou als ondernemer natuurlijk een voordeel dat de kosten laag blijven.