Wat betekent 4PL (Fourth party logistics)?

4PL

Een bedrijf dat 4PL (Fourth Party Logistics) voor je faciliteert heeft zelf geen wagenpark of opslaglocaties. Het werkt aan de hand van gesloten contracten en besteed leveringen voor je uit. Met bedrijven waar contracten mee gesloten zijn. Wat als voordeel heeft dat je hier zelf geen zorgen over hoeft te maken en alles tot in de puntjes voor je geregeld is. Daarnaast heb je de volledige vrijheid om te groeien. 

Het voordeel dat je bij 4PL hebt is dat je zelf de transporten niet hoeft te regelen en in verhouding met andere vormen van transport en opslag oneindig kan opschalen. Zeker bij bedrijven met aanzienlijke groei potentiele is het dus een goede keuze.

Wat doet 4PL precies?

Bij 4PL wordt de transport en goederenstroom voor je geregeld. Er wordt gekeken wie de juiste partner is voor jouw vracht en wat je precies nodig hebt. Je kunt denken aan snel opschalen, internationaal transport en uiteindelijk ook de manier waarop alles wordt verzorgt. 

Er wordt dus altijd gekeken naar passende oplossingen. Die past bij de vracht die je wilt vervoeren en de frequentie van transport. Omdat het bedrijf alles op een efficiënte manier voor je regelt kun je hier aanzienlijk op besparen.

Is het slim om te kiezen voor 4PL?

Het is absoluut een verstandige keuze. Omdat je verzekerd bent van transport en je oneindig kunt opschalen en afschalen. Na gelang er behoefte aan transport is voor je bedrijf dus. Dat zorgt ervoor dat het een goede keuze is.

Je bent verzekerd van de beste expertise. Dat zorgt ervoor dat alles uit handen zal worden genomen. Waardoor je sneller kunt schakelen en bezig kunt zijn met je core business. Zeker in deze tijd wil je verzekerd zijn van goed transport om producten bij jouw klanten te brengen. Die dat uiteindelijk bijzonder zullen waarderen. Informeer bij 5PLOGISTICS voor de mogelijkheden.