Waarom kiezen steeds meer mensen voor flexplekken?

flexplekken

Steeds meer mensen die thuis moeten werken, kiezen ervoor om vanaf een flexplek hun werk uit te voeren. Maar waarom kiezen steeds meer mensen voor flexplekken en gaan ze niet gewoon thuis aan het werk? Hieronder enkele redenen om te kiezen voor een flexplek. 

Flexwerken is goedkoop

Een kantoorruimte of geheel leeg kantoor huren is vaak zeer prijzig. Een flexplek kost vaak niets of heel weinig om je dag werkend in door te brengen. Voor veel ondernemers zorgt dat er dus voor dat ze ook op andere locaties kunnen werken, ook als ze beschikken over een klein budget. Alle flexwerkplekken in Nederland kun je eenvoudig in een overzicht bekijken.

Werk-privé balans

Als je tijdens de coronaperiode veel thuis werkt, dan kan de werk-privé balans al snel verstoord raken. Je staat tenslotte op, je kruipt achter je computer, zet aan het einde van de dag je computer weer uit, je gaat eten en ploft op de bank. Alles gebeurt in dezelfde ruimtes in huis, waardoor je soms weleens het idee kan hebben dat werk en privé compleet door elkaar heen gaan lopen. Door af en toe te werken vanaf en flexplek, zorg je ervoor dat dit gevoel verminderd wordt.

Delen van kennis

Op flexplekken vind je ook vaak gelijkgestemden waarmee je nieuwe kennis en ervaringen uit kunt wisselen. Ben je bezig met een moeilijk project en loop je vast? Wellicht zijn er andere bezoekers van de flexplekken die je verder kunnen helpen of connecties hebben die je van advies kunnen voorzien. 

Nieuwe mensen ontmoeten

Op flexplekken ontmoet je vrijwel altijd nieuwe mensen, de ook graag werken in een andere omgeving dan thuis om wat voor reden dan ook. Je hoeft niet perse kennis en ervaring uit te wisselen, alleen het praten met een nieuw persoon kan al zorgen voor energie en hernieuwde motivatie tijdens je werkdag. 

Andere omgeving

Woon jij in de omgeving van Eindhoven? Dan heb je geluk. Flexplekken in Eindhoven zijn er namelijk genoeg te vinden, maar ook in andere steden en dorpen zijn er flexplekken te vinden. Vaak geeft het mensen nieuwe energie als ze werken in een andere omgeving. Kijk dan ook gerust eens rond of het iets voor jou is.