Waarom is een online factuur maken zo belangrijk?

facturatie

Stel dat je een online webwinkel hebt, dan kan het voorkomen dat je vele orders tegelijk binnen krijgt. Dan kan het aanmaken, versturen en bijhouden van je documenten zoals een factuur ontzettend hard werken zijn. Je wil als ondernemer voorkomen dat je klanten te lang moeten wachten op hun factuur; het gaat tenslotte allemaal om klantbeleving. Bovendien wil je zelf ook dat de klanten snel betalen. Kortom: het is essentieel dat je een goed geoliede machine hebt als het gaat om het versturen van documenten. Met Facturatie Office is een online factuur maken gratis voor jouw bedrijf.

facturatie

Een online factuur maken: waarom?

●       Verkoop in het buitenland

Krijg je de kans je handel naar het buitenland te brengen? Dan pak je die kans natuurlijk met beide handen aan. Als je je documenten online aanmaakt, biedt software je vaak de mogelijkheid valuta, taal en belastingen aan te passen op het document: dit scheelt jou als ondernemer een hoop uitzoekwerk.

●       Heldere administratie

Bij het online factuur maken houdt de software alle gegevens en de voortgang automatisch bij. Je hebt dus direct een helder overzicht van je inkomsten en uitgaven, en dat scheelt weer tijd voor de boekhouder.

●       Op Tijd betaald krijgen

Niet geheel onbelangrijk: door snel documenten te versturen krijg je ook sneller uitbetaald. En uiteindelijk is dat natuurlijk waarvoor je ondernemer bent geworden.

●       Hogere omzet

Door de geautomatiseerde software van bijvoorbeeld Facturatie Office bespaar je dusdanig veel tijd en geld, en verbeter je jouw bedrijfsprocessen op zo’n manier, dat het uiteindelijk te merken is in je omzet.

●       Professionele uitstraling

De documenten die je verstuurt zijn het  visitekaartje van je bedrijf. Het is dus van essentieel belang dat je professionaliteit uitstraalt: dit valt namelijk direct terug te zien in je klantenbestand. Met professionele factuur software worden al je documenten professioneel en stralen ze integriteit uit.

Gebruik jij facturen of pakbonnen?

Voor veel online winkeliers lijkt het bijvoegen of versturen van een pakbon voldoende. Maar verkijk je daar niet op: een factuur is namelijk veel vollediger, en zorgt er sneller voor dat klanten bij je terugkomen dan een simpele pakbon. Hoe vollediger en transparanter je bent, hoe meer je klanten je gaan vertrouwen, en hoe sneller ze bij je terugkomen.

Conclusie: met Facturatie Office heb je volledige service voor een online factuur maken met alle benodigde gegevens en een professionele uitstraling. Zo kan jij je focussen op waar je echt goed in bent: ondernemen.