Waarom een digital signage display gebruiken?

digital signage display

Als het gaat om digital signage, dan gaat het om werken met een professioneel beeldscherm dat digitaal of interactief in te zetten is. Het maakt de distributie van multimediacontent mogelijk. Denk dan aan graphics, illustraties, webpages, video’s feeds of andere soorten digitale content. Er zijn veel soorten digital signage displays. Waarom zou je deze gaan gebruiken? In dit artikel bespreken we belangrijke punten van aandacht. Om zo zeker te zijn dat je het maximale uit je mogelijkheden kan halen met digital signage displays.

Op veel plekken inzetbaar

Het scherm is op allerlei manieren te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld in een restaurant, supermarkt of in een bedrijf. Deze nieuwe communicatiemogelijkheden zorgen ervoor dat je op afstand en in realtime aan de slag kan met het apparaat dat op de schermen is aangesloten, de mediaplayer. Dit kan bijvoorbeeld om embedded software gaan, zodat je verder geen apparatuur nodig hebt. Al kan het ook om een laptop of USB-stick gaan. Het is eigenlijk een modern alternatief voor allerlei printmedia en informatieborden. Je kan de content veel aantrekkelijker maken en gemakkelijker beheren omdat je direct aanpassingen kan doen indien nodig.

Redenen voor gebruik

Wanneer je voor een dynamisch scherm kiest, dan kan je van veel voordelen profiteren. Dit zijn stuk voor stuk redenen voor gebruik.  Zo kan je bijvoorbeeld de aandacht trekken met geanimeerde inhoud in plaats van statische weergaves. Het is ook aantrekkelijk om gelijktijdig verschillende displays aan te sturen. Het is ook mogelijk om bepaalde informatie op specifieke momenten te plannen, zodat alles beter aansluit. Het wijzigen van contant kan per direct. Daarnaast is het makkelijker mogelijk om meerdere adverteerders aan te trekken. Daarnaast is het natuurlijk fijn dat het een moderne look biedt. Dit is goed voor de uitstraling van de onderneming.

Hoe pas je het toe?

De content kan je bijvoorbeeld met een lokaal netwerk, een USB-stick of via een HDMI-kabel bij de mediaplayer krijgen. Deze mediaplayer is tegenwoordig vaak geïntegreerd in het scherm. Je stuurt dit dan aan met behulp van wifi. Er is gratis, maar ook betaalde software voor digital signage op de markt. Met die software kan je bijvoorbeeld ook rechtstreeks vanaf een laptop, smartphone of tablet alles aansturen. Zo kan je content maken en deze uploaden. Om vervolgens via de instellingen te bepalen op welke momenten je alles kan tonen op het scherm. Je kan dit dan met behulp van wifi op de player downloaden.