Voordelen van wagenpark telematica

wagenpark telematica

Het is tegenwoordig erg noodzakelijk om jouw wagenpark efficiënt te beheren. Dit is belangrijk doordat je flink wat kosten kunt besparen door een efficiënte management van het wagenpark. De beste manier om dit te doen is door middel van wagenpark telematica. Telematica is vrijwel niet meer weg te denken door de vele voordelen die het met zich meeneemt. Hier zul je een aantal van deze voordelen zien.

Efficiënter plannen van de logistiek

Door telematica te gebruiken zul je ten eerste in staat zijn om de logistiek beter te plannen. Zonder telematica moet er veel communicatie gelegd worden met meerdere partijen. Dit kan erg veel tijd en energie kosten. Met telematica kun je direct zien waar alle voertuigen zich bevinden. Dit maakt het erg makkelijk om erachter te komen wanneer chauffeurs zullen aankomen bij de locatie. Door altijd te weten waar de voertuigen zijn en hoe snel ze op een locatie terecht kunnen komen is het mogelijk om heel efficiënt een route te plannen voor het dichtstbijzijnde voertuig. 

Minder kosten aan brandstof

Brandstof is een van de plekken waar de meeste kosten worden bespaard. Door het efficiënter plannen kan de beste route voor de chauffeurs berekend worden. Hierdoor worden er geen onnodige kilometers gemaakt bij het reizen naar de locatie. De kosten die worden bespaard zijn veel meer wanneer er gebruik wordt gemaakt van meerdere voertuigen. 

Beter voor het milieu

Betere routes maken is ook beter voor het milieu. Doordat er minder brandstof wordt verbruikt, komt er namelijk ook minder CO2 in de lucht. Telematica kan je ook extra informatie geven over de CO2 uitstoot van je voertuigen. Hierdoor kun je efficiënter handelen om de uitstoot zo laag mogelijk te houden. 

De levensduur van de voertuigen verlengen

Door het efficiënt plannen zul je ten slotte de levensduur van alle voertuigen in het wagenpark verlengen. Er wordt in het algemeen namelijk minder kilometers gemaakt waardoor componenten in voertuigen minder snel afslijten. Er hoeft hierdoor minder vaak onderhoud aan de voertuigen gedaan te worden en de kilometerstand blijft gemiddeld lager. Voor meer informatie over telematica kan je terecht op MooveConnectedMobility.com.