Voordelen van een accountantskantoor inschakelen

accountantskantoor

De boekhouding bijhouden is voor veel ondernemers een vervelende klus. Ook het zoeken naar een goede accountant die bij je onderneming past wordt vaak als ‘lastig’ ervaren. Er is een groot aanbod aan diverse accountantskantoren in verschillende prijsklassen. Je kunt altijd onthouden dat het duurste accountantskantoor niet perse het beste kantoor is voor jouw onderneming. Zorg daarom altijd voor een kennismakingsgesprek voordat je een verbintenis aangaat met een accountantskantoor. Heb je een wat kleinere onderneming? Dan past een kleiner accountantskantoor vaak beter bij je bedrijf omdat het er vaak persoonlijker aan toe gaat en er minder verschillende contactpersonen zijn. Persoonlijk en direct contact vanuit een accountantskantoor wordt vaak als een veilig gevoel ervaren. Een lokaal accountantskantoor uit Amersfoort wordt bijvoorbeeld als erg fijn ervaren als je bedrijf daar gevestigd is. Een ander groot voordeel van een goed accountantskantoor is dat ze je de boekhoudkundige zorgen uit handen kunnen nemen en je advies kunnen geven om het maximale uit je onderneming te halen.

Inzicht en beheersbaarheid

Een accountant werkt tegenwoordig vaak met een online portal waardoor je als ondernemer goed zicht hebt op relatief actuele cijfers en een up to date overzicht. Hierdoor kun je snel schakelen en/of bijsturen als de situatie daarom vraagt. Tevens kun je sparren met je boekhouder of accountant over bepaalde financiële situaties om maximaal te profiteren en eventuele aanpassingen te kunnen verrichten binnen je onderneming en bijbehorende financiën.

Efficiency

De boekhoudpakketten van tegenwoordig worden steeds makkelijker te gebruiken en uitgebreider qua opties. Zo kun je tegenwoordig zowel de inkopen, verkopen, banken als eventuele verslagen uit één programma halen. Ook is alles digitaal en kan alles gemakkelijk via de e-mail of zelfs via app verzonden worden zonder dat er papier gebruikt wordt. Deze digitale manier van boekhouden bespaart kosten en is ook nog eens een stuk beter voor het milieu.

Bereikbaarheid

Uw bedrijfsgegevens zijn, afhankelijk van het pakket, van de accountant vaak direct bereikbaar. Je kunt hierbij denken aan een balans, winst en verliesoverzichten, jaarrekeningen en aangiftes.

Betrouwbaarheid en kwaliteit

Je mag er vanuit gaan dat je accountant betrouwbaar is en je voorziet van kwalitatief goede adviezen. Een boekhouder is een dienstverlener en een tevreden klant blijft klant en zorgt regelmatig met mond-tot-mond reclame voor nieuwe klanten. Twijfel je bij de keuze van een accountantskantoor? Dan kun je altijd zelf online of bij bestaande klanten navraag doen of zij eventuele ervaringen hebben met het betreffende kantoor. Via Harvest Finance kun je diverse financiële specialisten inhuren voor jouw bedrijf.

Productiviteit 

Als ondernemer zijnde kun je ook eventuele tips en tricks krijgen van een boekhouder en/of accountant. Een accountant doet de boekhoudingen van veel verschillende ondernemingen en kijkt soms met een ander financieel inzicht naar bepaalde situaties. Doe dus je voordeel met deze adviezen.