Tips voor werkzoekenden

Ben je onlangs je baan kwijt geraakt en loopt je transitievergoeding bijna af? Dan is het belangrijk om te denken aan transitievergoeding berekenen. Ook klinkt het als hoge tijd om te solliciteren. Of misschien heb je zelf ontslag genomen omdat je geen plezier meer uit je werk haalde. Wat de reden ook is, hier zijn wat tips voor werkzoekenden.

Nieuwe mogelijkheden

Het kan zijn dat je het jammer vindt dat je niet meer werkt voor je meest recente werkgever. Maar je kunt het ook positief bekijken, je hebt de kans gekregen om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Misschien ben je het wel zat om voor een baas te werken, en begin je voor jezelf. Er zijn voldoende mogelijkheden om je eigen bedrijf te starten, ook zonder ervaring in het ondernemerschap. Wat dacht je van locatie onafhankelijk werken? Dat houdt in dat je op vakantie kunt gaan voor zo lang je wil, terwijl je aan het werk bent. Dat klinkt toch ideaal?

Solliciteren

Ben je toch op zoek naar een werkgever? Dan kun je gaan solliciteren op openstaande vacatures in de branche waar jij werkervaring in hebt, of je benadert bedrijven om je diensten aan te bieden. Als je gaat solliciteren is het in elk geval belangrijk om professioneel over te komen, doe jezelf niet te kort. Benoem je skills, maar overdrijf niet. Veel werkgevers vinden het goed als iemand initiatief neemt en waarderen het als je bijvoorbeeld langs wil komen voor een persoonlijke kennismaking, of een telefonische kennismaking. Wees altijd jezelf, dan weet de werkgever ook waar je aan toe bent. Zorg ook voor een up-to-date CV. 

Plezier uit je werk halen

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je plezier uit je werk haalt. Kies daarom altijd voor een werkgever waarvan je denkt dat zijn of haar principes en werkcultuur ook bij jou past. Je zou kunnen stellen dat veel mensen ervoor kiezen om te solliciteren op een baan waar het loon hoog is, terwijl ze het werk zelf eigenlijk niet heel leuk vinden. Deze mensen zullen vaak na een poosje wel merken dat ze er geen plezier uithalen, en wat is dat hogere loon dan waard? Kies daarom altijd voor een baan waar je voldoening uit haalt, en niet met tegenzin naartoe gaat.

Conclusie

Hopelijk heb je wat aan deze tips en vind je snel weer een nieuwe baan. Bekijk het altijd positief en zie de nieuwe mogelijkheden die op je staan te wachten. Als je niet graag voor een ander werkt kun je namelijk ook voor jezelf beginnen, dit biedt veel vrijheid. Het moet wel bij je passen natuurlijk, kies ook altijd iets waar je plezier uit haalt. Ga je solliciteren? Wees lekker jezelf en zorg ervoor dat je CV up-to-date is.