Tips voor het indelen van een laadperron

Een laadperron indelen is niet zo makkelijk als je op het eerste gezicht misschien zou denken. Er komt een hoop kijken bij het indelen van een laadperron. Vrachtwagens bestaan in allerlei soorten en maten. Deze hebben allemaal een ander type laadperron. De gemiddelde laadvloerhoogte hangt vooral af van de laagste stand van een geladen vrachtwagen, en de hoogste stand van een onbeladen voertuig. Lees in dit artikel alles over het indelen van een laadperron.

Tip: Ben je op zoek naar onderdelen voor jouw laadperron? Bij Loading Systems vind je een uitgebreid aanbod dockshelters, docklevellers, overheaddeuren, laadhuizen en nog veel meer. 

Inschatten is moeilijk

Precies inschatten welk type vrachtwagen van het laadperron gebruik gaat maken is moeilijk. In de praktijk wordt uitgegaan van een perron dat 1.250 millimeter hoog is. Als de vrachtwagen een speciaal soort laadklep heeft is het nodig gebruik te maken van een brievenbus. Dit is niet een brievenbus waar je post in doet, maar een ruimte onder de dock leveller. Als je de laadklep onder de dock leveller schuift kun je hem veilig gebruiken.

Houd de afstand tussen de vrachtwagens goed in de gaten

Het is belangrijk om de afstand tussen de vrachtwagens die geparkeerd staan goed in de gaten te houden, want deze moet groot genoeg zijn om te voorkomen dat deuren tegen elkaar aan gaan klappen. Ga uit van een afstand van minimaal 3.700 millimeter, maar dit geldt dan weer niet voor vrachtwagens die erg breed zijn. Koelwagens hanteren weer een andere afstand, namelijk 4.200 tot wel 4.400 millimeter.

Verschillende soorten laadperrons

Er zijn meerdere typen laadperrons op de markt, waaronder inpandige laadperrons. De vrachtwagen staat dan binnen als hij vol wordt geladen (soms ook wel onder een overkapping). Als het regent worden de goederen niet nat. Dit is natuurlijk heel prettig, ook voor de werknemers die anders in de stromende regen moeten werken. Inpandige laadperrons zijn dan wel weer duurder om te gebruiken.

Het indelen van een laadperron is heel eenvoudig

Het indelen van een laadperron is dus eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, maar heel eenvoudig. Met de juiste docklevellers, dock shelters, overheaddeuren en andere onderdelen zorg je voor een veilig laadperron.