Schuldsanering voor bedrijven

Het ene moment loopt het bedrijf goed en het volgende moment is er een schuldsanering nodig. Het is niet goed te voorspellen of een bedrijf goed gaat lopen of dat het in de schulden terecht gaat komen. In tijden waarin de economie niet zo sterk is zie je vooral dat sommige bedrijven het moeilijk krijgen. Waar eerst nog een kleine schuld is, komt er in verloop van tijd een steeds grotere schuld. En in sommige gevallen dreigt er een faillissement te ontstaan. Maar met goede hulp kan dit voorkomen worden.

Ondersteuning bij schuldsanering voor bedrijven
In eerste instantie meld je je bij de gemeente en vervolgens kom je uit bij een organisatie, die jou kan ondersteunen bij het verkrijgen van een sanering. Oxyz is één van die organisaties. Zij starten als eerst met een nulmeting door de schuldenlast inzichtelijk te maken, zowel zakelijk als privé. Van deze negatieve resultaten proberen ze te kijken naar de positieve punten die in het verschiet liggen. Hierdoor geven zij een positieve draai aan de problemen die er in het bedrijf zijn. Het doel van Oxyz is het realiseren van een doorstart voor bedrijven, maar ook het begeleiden van ondernemers die willen stoppen met het bedrijf. Allebei de doelen zijn gericht op het voorkomen van een faillissement of een wettelijke schuldsanering.

Benodigdheden schuldsanering
Om een schuldsanering op gang te kunnen brengen is er een duidelijk overzicht nodig van de inkomsten en uitgaven. Doormiddel van berekeningen wordt er een x bedrag vastgesteld wat betaald moet worden aan de schuldeisers. Dit bedrag wordt vrijwel verstrekt door de gemeente of hulporganisaties, waardoor je alleen hier nog een schuld hebt en niet bij andere instanties.
Het is belangrijk dat je geen nieuwe schulden maakt en een inkomen hebt, wat kan met een dienstverband of door een maandelijkse uitkering.