Redenen om te kiezen voor webhosting

Wanneer je besluit  om te kiezen voor betaalde blog hosting in plaats van een gratis blog, dan kun je een selectie maken uit verschillende hosting opties. Deze gaan gepaard met verschillende kosten en de omvang van het pakket dat je kiest voor je hosting zal dan ook bepalend zijn wat betreft de prijs. 

Blog hosting prijzen

De meest populaire optie voor webhosting is de shared hosting optie. Dit is ook de goedkoopste optie die web hosting bedrijven bieden. Het gaat op een server met vele andere hosting accounts. De veiligheid is niet optimaal en de snelheid is dat evenmin, maar je kunt je blog op je eigen domeinnaam zetten en het is voor iedereen te zien.

Shared hosting komt meestal in pakketten variërend van ongeveer € 5 per maand tot € 20 per maand. Je kunt een ​​korting krijgen als je ervoor kiest om te betalen voor één, twee, of drie jaar vooraf. De duurdere pakketten zijn meestal veiliger en ze zullen het toelaten om meer dan één domein te hosten op hetzelfde account.

VPS hosting

Een andere optie is het gebruik van Virtual Private Service hosting. Dit type hosting is veiliger en het is beter, sneller en veiliger dan shared hosting. Met VPS hosting kun je nog steeds een server met andere accounts delen, maar je betaalt tevens voor een verdeling van de server die volledig zal worden gewijd aan jouw hosting account. Dit betekent dat je meer zekerheid hebt.

VPS hosting kan overal variëren in prijzen, bij Cloud86 betaal je echter niet veel en kun je kiezen uit verschillende pakketten. Dit wordt vooral bepaald door de grootte van het pakket dat je koopt. Je kunt beginnen met een kleiner pakket en later upgraden. Als je gebruik maakt van VPS hosting kunt je beginnen met een heel klein budget en je kunt dit verhogen als je blog groeit.

Eigen domein gebruiken

Bij de meeste gratis hosting opties zul je niet in staat om je eigen domein te gebruiken voor je blog. Dit is geen goede zaak en je wilt er echt voor zorgen dat je in staat bent om je blog op je eigen naam te zetten. Niet alleen geeft dit je het eigendom over je blog, maar het zal je ook helpen om te stijgen in de zoekmachines.

Meer opties

Wanneer je betaalt voor webhosting zul je de mogelijkheid hebben om diverse platforms te gebruiken. Hiermee kun je het uiterlijk en de functionaliteit van je blog zelf aanpassen. Als je probeert om geld te verdienen met je blog is dit een noodzaak. Gratis blog hosting geeft je maar een paar opties, die soms niet eens de juiste opties voor je project zijn.

Betere Search Engine Optimization

Gratis hosting bied je niet veel in termen van zoekmachine optimalisatie als gevolg van het subdomein dat je krijgt, gekoppeld aan het gebrek aan hulpmiddelen. Als je een platform wilt gebruiken van een betaalde blog hosting bedrijf, dan krijg je tot plugins om te gebruiken voor SEO doeleinden.