Rabatdelen voor de beste schuttingen die er zijn

Bij tijd voor een nieuwe schutting zijn er tegenwoordig onwijs veel opties die je kunt overwegen. Van een groene heg, naar een plastic schutting. De echte klassiekers blijven toch van hout, dit staat natuurlijk en het is bovendien ook nog heel stevig. Rabatdelen staan er om bekend dat ze niet alleen kwalitatief heel goed zijn, maar ook dat het mooi staat in een tuin. Een schutting van rabatdelen is een schutting die niet per deel geplaatst wordt, maar bestaat uit houten planken die in elkaar geschoven kunnen worden waardoor er een houten wand ontstaat. Dit heeft als gevolg dat je niet door de schutting heen kan kijken, wat de mate van privacy enorm bevorderd.

Plaatsen

Bij het plaatsen is het belangrijkst dat de palen goed in de grond staan, en vooral ook dat ze op de juiste afstand geplaatst worden. Anders is het niet mogelijk om de rabatdelen goed in elkaar te laten passen. Het voordeel van deze manier van plaatsen is dat de palen ook het enige is dat precisie nodig heeft. Bij andere schuttingen worden de delen naast elkaar geplaatst waardoor er steeds berekend moet worden hoeveel delen van de schutting je nodig hebt om goed uit te komen. Het maken van de berekening voor rabat delen is een stuk makkelijker. Vooral is het belangrijk dat je let op de lengte van de rabatdelen. Deze moet overeenkomen met de lengte waarin je de palen plaatst. Wanneer je de palen hebt geplaatst kunnen de rabatdelen aan de palen bevestigd worden. De delen kun je in elkaar schuiven en vast spijkeren aan de palen.

Lang plezier

Het grote voordeel van rabatdelen is dat ze op heel veel manieren gebruikt kunnen worden. Dit komt omdat rabatdelen vochtbestendig zijn en om die reden heel lang stevig blijven. Dus het is niet alleen enorm geschikt voor een schutting maar ook voor een schuur. Het is mogelijk om uit verschillende soorten hout te kiezen in verschillende kleuren. Het hout dat je kiest heeft wel invloed op de levensduur van de schutting.

Onderhoud

Misschien nog wel de meest gebruikte reden waarom men graag rabatdelen gebruikt is vanwege het onderhoud dat bijna niet nodig is. Het kwaliteit van het hout zorgt ervoor dat het hout zichzelf eigenlijk onderhoud. Het droogt namelijk snel op en houdt daardoor ook niet veel vocht vast, waardoor het minder snel gaat rotten. Vooral met duurzame planken is de levensduur heel lang vanwege de zelfonderhoudende planken.