Op zoek naar fairtrade goud?

Bent u op zoek naar mooie sierraden of trouwringen van fairtrade goud? Dan bent u bij juwelier de Tijd aan het juiste adres. Wij werken alleen met Fairmined goud van ARM (Alliance for Responsible Mining). de Alliance for Responsible Mining zorgt er voor dat het goud vanaf het begin tot eind volledig eerlijk behandeld wordt, tot aan de verkoop aan de consument. Zo kunnen wij bij Juwelier de Tijd garanderen dat onze sierraden zijn gemaakt van Fairtrade goud. Dit zorgt er voor dat de ervaring van het sierraad dragen voor u als klant zeer verbeterd wordt, omdat u immers er voor zorgt dat de makers eerlijk betaald zijn. Neem dus gerust een kijkje tussen ons assortiment van Fairtrade goud.

Juwelier de Tijd: Voor uw fairtrade goud

Vaak wordt goud onder slechte omstandigheden gedolven. Dit gaat ten koste van zowel mens als natuur. Maarliefst 16 miljoen mensen worden beinvloed door slechte werkomstandigheden, zonder veiligheids materiaal of bescherming. Mijnwerkers werken met zeer giftige stoffen zoals kwik, en raken hierdoor snel ziek of zelfs erger. Daarnaast is het ook zeer onveilig voor natuur. Mijnschachten storten in, bomen worden gekapt en rivieren worden drooggelegd. Voor een zeer lage prijs doen mijnwerkers dit, en dit loodzware werk zorgt er voor dat na een tijd ze het moeten opgeven, en niet meer voor hun familie kunnen zorgen. 

Voor een gezonder en veiligere werkomgeving voor deze mijnwerkers, en vermindering van schade aan het milieu, is het zeer belangrijk dat mensen dit probleem erkennen, en geen goud meer kopen van bedrijven die hun mijnwerkers onderdrukken. Met het Fairmined concept van ARM zijn de eerste stappen in de goede richting gezet, en zorgt er voor dat mijnwerkers een eerlijke prijs krijgen en beter behandeld worden. Ze dragen verplicht helmen, stofmaskers en handschoenen. Daarnaast leren ze goed omgaan met de omgeving, waardoor veiligheid gegarandeerd kan worden. 

Het Fairtrade goud van ARM is een nieuwe openbaring voor ons, en daarom gebruiken wij bij Juwelier de Tijd dit goud graag. Wij hebben een wijd assortiment aan trouwringen als voorbeeld van wat u kan kopen, maar ook kunnen wij deze naar uw wil maken. Bent u geinteresseerd? Neem dan gerust een kijkje op onze website, of neem contact op zodat wij u verder kunnen helpen!

Ons aanbod

Op onze website bieden wij verschillende soorten producten aan van Fairtrade goud. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Ringen
  • Trouwringen
  • Armbanden
  • Kettingen

En nog veel meer. Neem dus gerust een kijkje tussen ons assortiment, en vind het juiste Fairtrade goud product dat bij u past. 

Heeft u specifieke wensen, of wilt u een bepaalde maat die niet in ons assortiment is? Neem dan gerust contact op! Bij juwelier de Tijd helpen wij graag met het vinden van de juiste ring voor uw doeleinden! Onze jarenlange ervaring zorgt er voor dat wij u altijd kunnen helpen, en dat er altijd wel iets in ons assortiment bij zit voor u.

Neem dus nu een kijkje op de website van Juwelier de Tijd, en vind alles over Fairtrade Goud en al onze andere producten, sierraden en diensten. Bij vragen kan u altijd contact op nemen. Wij helpen u graag!