Op zoek naar een platenwarmtewisselaar die niet veel geld kost? Lees in dit artikel meer!

Het aanschaffen van procesmachines is een duur proces en vergt vaak een grote investering. Het bemachtigen van een investering die de kosten van een procesmachine dekt is in de economie van tegenwoordig lastig te bereiken. Daarom kan het een moeilijke taak zijn als jij jouw proces wilt uitbreiden met een platenwarmtewisselaar, maar je niet de mogelijkheid hebt om een nieuwe machine te betalen.

In dit artikel wordt er uitgelegd wat precies een platenwarmtewisselaar inhoudt en hoe deze machine werkt. Ook worden de toepassingen van deze warmtewisselaar besproken en op het einde komt een goede manier aan bod om deze machines op een goedkope manier aan te schaffen.

Wat is een platenwarmtewisselaar?

Een platenwarmtewisselaar is een type warmtewisselaar. Dit betekent dat het behoort tot de categorie procesmachines. Dit zijn simpel gezegd machines die betrokken zijn bij een groter proces en dus onderdeel uitmaken van een groter geheel. Dit is efficiënt, want door de werking van verschillende machines te combineren kan er meer bereikt worden in een proces. Eén gespecialiseerde machine voor een ingewikkeld proces is onmogelijk.

Een warmtewisselaar is een machine die gespecialiseerd is in het overbrengen van warmte van één materiaalstroom naar een andere materiaalstroom door middel van een scheidingswand. Dit zorgt ervoor dat de warmte van het ene onderdeel van het proces kan overgedragen worden aan de warmte van een ander onderdeel van het proces zonder dat deze twee materiaalstromen hoeven te mengen.

De platenwarmtewisselaar is een speciaal type warmtewisselaar waarbij er een reeks platen op elkaar gestapeld zijn. Deze platen zijn gescheiden van elkaar door middel van pakkingen om zo lekkages van de materialen te voorkomen.

Hoe werkt een platenwarmtewisselaar?

De platen die dit type warmtewisselaar zijn naam geven hebben goede geleidende eigenschappen. Dit maakt een platenwarmtewisselaar enorm geschikt voor het scheiden van vloeistoffenstromen waarbij er wel warmteoverdracht plaats kan vinden. Het is namelijk belangrijk voor de efficiëntie van het proces dat warmte, wat een pure vorm van energie is, hergebruikt kan worden in plaats van verloren gaat.

De efficiëntie van een warmtewisselaar wordt beïnvloed door het ontwerp van de platen waaruit de platenwarmtewisselaar bestaat. De gleuven en gaten die aanwezig zijn in deze platen zorgen voor verschillende eigenschappen als het gaat over warmteoverdracht. Ook proceseigenschappen, zoals de stroomsnelheid van de materialen en de temperatuurgradiënt tussen de verschillende materiaalstromen zijn van belang van het bepalen van de efficiëntie van een proces.

Goedkoop een platenwarmtewisselaar aanschaffen?

Een procesmachine is een dure aankoop, maar wanneer je een tweedehands procesmachine aanschaft van hoge kwaliteit en van een betrouwbare verkoper maak jij een gunstige keuze voor je portemonnee en voor het milieu. Bij foeth kan jij een tweedehands procesmachine aanschaffen met een aantal garanties. Deze staan hieronder op een rijtje:

  • Premium kwaliteit
  • 2800+ machines
  • Direct beschikbaar
  • Voor verzending getest
  • Export wereldwijd

Benieuwd naar het tweedehands assortiment van foeth?

Wil je meer weten over foeth? Kijk dan op www.foeth.com/nl voor meer informatie en garanties die dit bedrijf levert als jij bij hen een platenwarmtewisselaar bestelt. Ook kan je op de website meer informatie vinden over allerlei verschillende procesmachines. Kijk hier ook voor het gehele assortiment van meer dan 2800 procesmachines, waaronder verschillende modellen warmtewisselaars. Heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact op via email: info@foeth.com of telefonisch: +31(0)342 415 551. Dus, wat jouw wensen en verwachtingen ook zijn, ze zorgen ervoor dat jij ontvangt wat je verwacht, namelijk kwaliteit van de hoogste standaard! Wacht niet langer en neem vrijblijvend contact met ze op.