Let jij genoeg op je intellectueel eigendom?

intellectueel eigendom

Afbeeldingen diefstal

Het is belangrijk om te zorgen dat jouw intellectueel eigendom niet wordt gebruikt of zelfs misbruikt, dit kan namelijk zomaar het gintellectueel eigendomeval zijn. Het is lastig om erachter te komen of iemand misbruikt maakt van jouw afbeelding bijvoorbeeld. Hier kun je wel achter komen door bijvoorbeeld te zoeken in Google afbeeldingen, maar als de afbeelding is bijgesneden kun je er al niet meer achter komen. Mijn tips om ervoor te zorgen dat jouw afbeeldingen niet misbruikt worden:

  • Zorg voor een watermerk in al je afbeelding
  • Zorg voor een disclaimer op jouw site waar staat dat alle afbeeldingen onder jouw eigendomsrecht vallen

Kortom, zorg ervoor dat het voor iedereen duidelijk is dat zij niet jouw afbeeldingen mogen gebruiken. Toch kan het altijd gebeuren dat iemand het alsnog doet. Stel hiervoor alvast een standaard mail op die je snel kunt versturen, zo weet je ook zeker dat er niet veel van jouw tijd in gaat zitten. Je kunt daar bijvoorbeeld in zetten dat diegene 48 uur heeft om het weer offline te halen en dat er hierna consequenties aan hangen.

Adviesintellectueel eigendom

Hulp rondom intellectueel eigendom kun je krijgen van bijvoorbeeld Fifth Advocatuur. Zij kunnen ervoor zorgen dat die consequenties ook echt gegeven worden. Ze hebben heel erg veel verstand van zaken rondom diefstal van afbeeldingen, namen en dergelijke en weten dus precies w at passende vervolgstappen zijn. Ik zou elk bedrijf of zelfstandige ondernemer aanraden om eens een kijkje te nemen op de site! Daar staat nog veel meer beschreven over dit soort onderwerpen.