Laadinfrastructuur voor bedrijvenLaadinfrastructuur

Laadinfrastructuur voor bedrijven

Voor het stimuleren van elektrische mobiliteit op de werkvloer

De elektrische mobiliteit in ons land groeit snel en steeds meer mensen kiezen voor elektrische voertuigen als duurzaam alternatief voor traditionele, met fossiele brandstoffen aangedreven, auto’s. Bedrijven kunnen hierin een positieve bijdrage leveren door laadinfrastructuur te implementeren. Hoe kan het installeren van laadpalen bedrijven helpen om de elektrische mobiliteit van medewerkers te stimuleren en hen tegelijkertijd diverse voordelen te bieden? Je leest het in ons blog.

Aantrekken en behouden van talenten

Het aanbieden van goede laadinfrastructuur voor medewerkers met een elektrisch voertuig (auto, scooter, fiets) kan aantrekkelijk zijn voor de werving en het behoud van nieuwe en bestaande talenten. Met laadpalen voor bedrijven laat je als bedrijf zien dat je ook om duurzaamheid geeft.

CO2-uitstoot verminderen

Door medewerkers aan te moedigen om (ook) over te stappen op elektrische voertuigen en laadinfrastructuur op het werk aan te bieden, kan een bedrijf direct bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Dit draagt bij aan het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen en het verminderen van de ecologische voetafdruk van het bedrijf.

Kostenbesparingen op brandstof

Elektriciteit is doorgaans goedkoper dan fossiele brandstoffen. Het gebruik van elektriciteit levert dus kostenbesparingen op voor werknemers die elektrisch rijden. Dit kan hun financiële lasten verminderen wat ze tot meer tevreden medewerkers maakt. Bovendien kan een bedrijf dan profiteren van belastingvoordelen of subsidies voor het installeren van laadinfrastructuur.

Imago verbeteren

Bedrijven die actief bijdragen aan de bevordering van duurzame mobiliteit kunnen een positief imago opbouwen bij klanten, partners en de gemeenschap. Het tonen van een betrokkenheid bij milieuvriendelijke initiatieven kan een concurrentievoordeel opleveren en het imago van het bedrijf versterken.

Laadpalen plannen voor uitbreiding

Door nu laadinfrastructuur bij een bedrijf te implementeren, zijn ze voorbereid op een groeiend gebruik van elektrische voertuigen. Naarmate elektrisch rijden populairder wordt, zal de vraag naar laadmogelijkheden toenemen. Door vooruit te denken en te investeren in laadinfrastructuur, kunnen bedrijven anticiperen op deze groei en mogelijke capaciteitsproblemen vermijden. Is bij jouw bedrijf de laadpaalinfrastructuur in orde of maak je liever een carrièreswitch? Lees dan dit blog over de voordelen van een carrièreswitch maken.