Investeren in goud mogelijk ook voor u interessant

Heeft investeren in goud of zilver u altijd al interessant geleken? De lage spaarrente die Nederlandse banken u momenteel bieden, heeft ertoe geleid dat steeds meer mensen deze gok wagen en een deel van hun eigen vermogen investeren in goud. Een van de voordelen van investeren in goud, is het feit dat goud relatief waardevast is. Dit betekent dat de kans op een groot verlies klein is. Andersom is de kans op hele grote rendement, iets wat de afgelopen tijd bij cryptocurrencies het geval was, ook kleiner is. Houd er rekening mee dat investeren in goud of zilver altijd gepaard gaat met bepaalde financiële risico’s. De goudprijs kan dalen in de tijd dat u het goud in uw bezit heeft, waardoor u verlies maakt op uw investering. Wees u hiervan bewust, voordat u goud koopt!

Alternatieven voor investeren in goud

Investeren in goud is logischerwijs niet de enige optie die u heeft, als u een deel van uw eigen vermogen wilt investeren. Denk bijvoorbeeld ook aan de mogelijkheid om te investeren in vastgoed of in aandelen en obligaties. Een nadeel aan vastgoed ten opzichte van goud is echter dat een dergelijke investering behoorlijk ingewikkeld is. Daarbij kost vastgoed vele malen meer dan een kleine goudstaaf.

Ook aandelen zijn voor veel mensen minder interessant dan goudstaven of goudcertificaten. Dit komt door het feit dat aandelen sterk gebonden zijn aan de prestaties van een bedrijf, of de stabiliteit van de financiële markten. Internationale onzekerheid kan voor een flinke daling van de waarde van aandelen zorgen.