Incassobureau Arnhem maakt de stap naar een incassotraject kleiner voor je

Vaak is het een hele stap als je een incassobureau wilt inschakelen en dat heeft meerdere gevolgen. Je zit aan kosten vast die je moet betalen voor de werkzaamheden, maar je kan ook de debiteur kwijtraken als klant. Incassobureau Arnhem maakt de stap naar een incassotraject kleiner door zich niet alleen bezig te houden met het incassotraject maar ook met het behoud van je klantenbestand. 

De basis heb je zelf in de hand met goed debiteurenbeheer

Om te voorkomen dat er veel facturen naar incassobureau Arnhem moeten, kan je zelf al een goede basis leggen. Het is belangrijk dat je met de debiteur altijd een duidelijk betaaltermijn afspreekt, het liefst schriftelijk. Daarnaast is het zo duidelijk mogelijk communiceren wat je nodig hebt belangrijk. Wat voor producten of diensten worden er geleverd en wat is de prijs, maar bespreek ook wat er gefactureerd wordt voor meerwerk bijvoorbeeld. Omschrijf en specificeer zoveel mogelijk op de factuur, zo ontstaan er minder vragen. Met deze eerste stappen heb je al een basis gelegd. 

Vervolgens kan je het beste zelf de debiteur bellen om te informeren naar de onbetaalde factuur. Het kan namelijk zijn dat een factuur vergeten is, dat overkomt ons allemaal weleens. Ook kan het zijn dat een factuur niet of niet correct is ontvangen of dat er vragen zijn. Door de debiteur te bellen heb je direct een antwoord en kan je ook direct het probleem oplossen of als er vragen zijn lijntjes uitzetten om de vragen te beantwoorden. Zo voorkom je dat facturen onnodig lang open staan en in de vergetelheid raken. 

Blijft een factuur toch open staan? Schakel dan incassobureau Arnhem in

Ondanks de goede basis voor het debiteurenbeheer kan het zijn dat er een factuur onbetaald blijft. Dan is het tijd om incassobureau Arnhem in te schakelen. In theorie is de vordering direct opeisbaar na de ingebrekestelling, maar dat is vaak niet de beste keuze voor je klantbehoud en relatie met de debiteur. Daarom wordt er aangeraden om een factuur zo laat mogelijk uit handen te geven aan het incassobureau of ze al vroegtijdig tijdens het traject van herinneringen al in te schakelen. Op die manier ga je veiliger om met je klantbehoud.

Zodra incassobureau Arnhem is ingeschakeld sturen ze eerst een aanmaning en nemen zij telefonisch contact op met de debiteur. Opnieuw wordt gekeken of de situatie spoedig op te lossen is. Als dat niet het geval is dan kan gekeken worden of het incassotraject voortgezet moet worden, of er zaken opgehelderd moeten worden of dat het dossier beter gesloten kan worden. 

Incassobureau Arnhem zorgt voor een persoonlijke aanpak en streeft ernaar om de klant te behouden. Deze aanpak maakt dat het voor jou eenvoudiger is om het incassobureau in te schakelen omdat je zo minder ‘kwijt’ bent als je een keer zelf niet in staat bent om de factuur te innen. En door de vriendelijke manier van innen hoeft de klantrelatie niet slechter te worden. 

Niet woonachtig in Arnhem? Geen zorgen, dan is incassobureau Tilburg ook goed mogelijk.