Hoe bedrijven kunnen profiteren van tablets

Het idee van touchscreen mobiel computergebruik is niet nieuw. Sinds enkele jaren zien we dat pseudo-laptop- / tabletproducten de markt proberen te doordringen. Omslachtige laptops met draaibare touchscreens – zwaar en lastig mee te nemen en veel duurder dan laptops of netbooks. Onnodig te zeggen dat deze hybriden de zakenwereld niet stormenderhand hebben veroverd.
 
Daarna kwam de smartphone. Kleiner, goedkoper en ultradraagbaar, maar mist de functionaliteit die een groter apparaat kan bieden. Goed, maar niet geweldig. Een oplossing, maar verre van een revolutie. En toen arriveerde de tabletcomputer. Lichtgewicht en strak. Praktisch en bruikbaar. In één woord: perfect.

 

Hoe kunnen jij en jouw bedrijf profiteren van deze evoluerende technologie?

Tablets herdefiniëren het concept van het 'mobiele kantoor' fundamenteel. Ze zijn volledig draagbaar en gemakkelijk te gebruiken in verschillende situaties. In tegenstelling tot een laptop die idealiter op een vlakke ondergrond moet worden geplaatst, kun je vrijwel overal een tablet zakelijk gebruiken – in de trein, in de auto (niet tijdens het rijden uiteraard!), Lopend door het park of zelfs tijdens lange wachtrijen op luchthavens! Heb je tijdens vergaderingen met jouw laptop geprobeerd aantekeningen te maken? Dan weet je maar al te goed dat een laptop een barrière vormt tussen jou en alle anderen. Tablet-pc's zijn echter onopvallend en kunnen daarom tijdens vergaderingen op vrijwel dezelfde manier worden gebruikt als een notitieblok en pen. Je kunt aantekeningen rechtstreeks op het scherm schrijven, diagrammen schetsen, spreadsheets openen en bewerken en zelfs aantekeningen maken en krabbelen op digitale documenten zoals pdf's. Jouw notities kunnen vervolgens worden geconverteerd naar tekst, draadloos worden afgedrukt of bijna onmiddellijk worden gemaild.

Presenteren met je tablet

Met je zakelijke tablet kun je jouw ideeën het beste aan anderen presenteren. PowerPoint-presentaties kunnen interessant en informatief zijn, hoewel het praktisch onmogelijk is om jouw boodschap over te brengen wanneer je ineengedoken rond een laptop naar het scherm kijkt. Met een tablet-pc kun je jouw presentatie eenvoudig aan jouw publiek overhandigen, zodat ze het in hun handen kunnen houden en het zelf kunnen ervaren. Je kunt jouw tablet ook aansluiten op een projector of tv-scherm met de VGA- of HDMI-uitgang voor dat 'grote scherm'-effect.

Formulierwerk met je tablet

Het invullen van formulieren kan vervelend en tijdrovend zijn. Met een tablet-pc kun je echter de gegevens rechtstreeks op het elektronische formulier invoeren (dit kan bijvoorbeeld een pdf zijn). Deze gegevens kunnen dan direct worden opgeslagen en gedeeld. Geen dubbele invoer, minder menselijke fouten en geen papierverspilling, wat zowel tijd als geld bespaart en tegelijkertijd de betrouwbaarheid en integriteit van jouw gegevens verhoogt.

Het kan van onschatbare waarde zijn om alle informatie die je nodig hebt binnen handbereik te hebben. Of het nu gaat om productcatalogi, referentiehandleidingen en encyclopedieën of jouw volledige klantendatabase, met een tablet-pc kun je alle informatie die je nodig hebt, wanneer je die nodig hebt, lokaal of via een netwerk bekijken.