Hoe adverteer ik eenvoudig bij regionale media?

Heb jij een business die je meer onder de aandacht wil brengen in jouw omgeving? Dan zijn er veel verschillende manieren om dat te doen. Soms is het lastig om erachter te komen wat er bij jouw bedrijf past. Om jou te helpen bekijken we de beste mogelijkheden om te adverteren.

Advertenties

Als je aan adverteren denkt, dan denk je al snel aan advertenties en banners. Dit kan in sommige zeker effectief zijn. Het enige nadeel is dat lezers vaak om reclame heen lezen. Een banner op een webshop, een advertentie op een site; de meeste lezers kijken er gewoon niet meer naar. Ze herkennen in één oogopslag de kenmerken van reclame-uitingen en lezen het niet meer. Dat is natuurlijk niet wat je wil bereiken en daarom moet je creatief zijn. Als je dus voor banners of advertenties kiest moet je iets verzinnen wat de aandacht zodanig trekt, dat het wel bekeken en gelezen wordt.

Advertorials

Een andere manier om dit gedrag van lezers te omzeilen is door een advertorial te schrijven. Een advertorial is een advertentie in een redactioneel jasje. Het idee is dat de lezer niet doorheeft dat hij/zij reclame leest. Dit kun je doen door een goed, informatief artikel te schrijven en hierin een reclameboodschap te verstoppen. Als je de aandacht van de lezer trekt dan leest hij niet alleen jouw tekst, maar ook jouw reclameboodschap. Op die manier kun je op een laagdrempelige manier jouw boodschap overbrengen aan je doelgroep.  

Regionaal adverteren

Heb jij een goede advertorial geschreven die aansluit bij de interesses van de doelgroep? Dan is de volgende stap om deze advertorial uit te zetten. Als jij in een bepaalde regio actief bent met jouw bedrijf dan is het handig om daar te adverteren. Denk aan een fysieke winkel in een stad of een dienst die je aanbiedt in een bepaalde regio. Je kunt dan gemakkelijk een advertorial uitzetten bij regionale media. Ben jij bijvoorbeeld actief in Rotterdam? Dan kun jij adverteren in Rotterdam. Je kunt direct zien welke regionale nieuwssites hier beschikbaar zijn en hoeveel adverteren kost. Transparant, betrouwbaar en nog eens heel gemakkelijk ook. Laat jij liever de advertorial schrijven door een professional? Dan kun je dat ook overlaten aan de redactie.