Hier moet je op letten bij het oversluiten van een lening

oversluiten van een persoonlijke lening

Soms kan het zinvol zijn om een lening over te sluiten. Wanneer is dat zo? Hoe gaat dat in zijn werk? Waarop moet je letten?

Wanneer is een persoonlijke lening oversluiten zinvol?

Geld besparen is de voornaamste reden om een lening over te sluiten. Een tweede reden kan zijn dat je sneller van je schuld(en) af wilt. Je wilt dus een kortere looptijd. Dan betaal ook minder lang rente. Dus geld besparen telt hier ook mee. Als je diverse leningen hebt lopen, dan is het soms lastig om het overzicht te bewaren. Daarom is de overzichtelijkheid een derde reden om meerdere leningen in een keer over te sluiten. Het kan geen kwaad om eens bij andere kredietverstrekkers na te vragen of het oversluiten van een of meerdere leningen mogelijk zou zijn en hoeveel dat zou gaan kosten. Je dient daarbij rekening te houden met een boetebetaling vanwege vervroegde aflossing.

oversluiten van een persoonlijke lening

Hoe gaat een persoonlijke lening oversluiten in zijn werk?

Het oversluiten van een persoonlijke lening is het aflossen van bestaande lening(en) en in plaats daarvan een nieuwe lening afsluiten. Het kan zijn dat je niet alle lopende lening(en) hierbij wilt betrekken. Je selecteert de lening(en) die je wel wilt oversluiten. De nieuwe kredietverstrekker zal, als de oversluiting wordt goedgekeurd, de geselecteerde lopende lening(en) aflossen. Vervolgens betaal je aan die kredietverstrekker de maandelijkse aflossingen en rente van de nieuwe lening. Als er bepaalde leningen niet worden overgesloten, dan blijft daarvoor de situatie onveranderd.

Ter afsluiting

Als het gaat om het besparen van geld, dan dien je na te gaan of dat door een oversluiting van lening(en) inderdaad zo is. Je dient daarbij rekening te houden met boetes. Het kan natuurlijk zijn dat een nieuwe kredietverstrekker de oversluiting als onwenselijk beoordeeld. Meerder offertes opvragen is altijd een goed idee. Voor het oversluiten, kijk dan goed naar de voorwaarden van de nieuwe lening. Hoe verhouden die zich tot die van de lopende lening(en)?