Het starten van een eigen B2B webshop

De laatste jaren is er erg veel veranderd in de B2B-markt. Er zijn veel meer toetreders op de markt en is ook de vraag naar producten erg veranderd. Waar bedrijven voorheen fysiek op zoek gingen naar partners om inkopen te doen binnen de B2B-markt, gaat de voorkeur nu toch meer uit naar het online inkopen doen. De bedrijven vertrouwen op de producten en besparen graag tijd, waarmee zij zich kunnen focussen op andere werkzaamheden. Ook voor startende ondernemers liggen hier kansen, aangezien er een veel grote markt is in het aanbieden van producten en diensten binnen de B2B-markt. 

In dit blog vertellen we je graag meer over het starten van een B2B webshop en de platformen waar je je webshop mee kunt creëren, zoals Magento 2!

Het opstarten van een B2B webshop

De manier waarop B2B bedrijven zaken met elkaar willen doen is de afgelopen jaren constant aan het veranderen. Inkopers op zakelijk gebied oriënteren zich tegenwoordig steeds meer online en geven dan ook de voorkeur aan online inkopen. De nieuwe digitale technologieën liggen hieraan ten grondslag en zorgen voor een ingrijpende verandering in de wereld van B2B e-commerce. Er worden door de B2B bedrijven hoge eisen gesteld aan een B2B webshop en zijn zij op zoek naar een platform met uitgebreide functionaliteiten. Een krachtig e-commerce platform dat wordt gezien als de meest ideale en uitgebreide B2B webshop, is Adobe Magento Commerce, ook wel bekend als Magento 2!

Het gebruik van een magento webshop

Een magento webshop beschikt over vele functionaliteiten en ziet er erg professioneel uit voor een B2B webshop. Een uitgebreid e-commerce platform dat door velen wordt gezien als de krachtigste e-commerce oplossing van dit moment, is Magento 2. Magento 2 is in 2015 uitgebracht en is het platform sinds 2018 in handen van Adobe Experience Cloud. Met Magento 2, met een volledig hernieuwde versie, is het mogelijk om voordelen te halen uit vele nieuwe functionaliteiten. Magento 2 is zowel te realiseren voor B2B als B2C en beschikt het platform over vele voordelen voor zowel jou als bedrijf, als voor alle klanten en bezoekers die een bezoek brengen aan je webshop.

Kijk eens naar de mogelijkheden wat een B2B webshop voor jouw bedrijf kan betekenen, maar zijn er ook mensen die nu juist instappen en starten met hun eigen webshop. Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan, waarna je zelf kunt beginnen met het opzetten van een webshop via Magento 2 en je onderneming kan starten op het web!