Het inschakelen van een letselschade advocaat

Wanneer je door toedoen van een ander letsel hebt opgelopen, wil je natuurlijk een schadevergoeding krijgen. Een letselschade advocaat is hier in gespecialiseerd. Maar wat doet een letselschade advocaat precies? En wanneer schakel je hem in? Wat zijn de kosten? Dat alles lees je in deze blog.

Wat is een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat kan je helpen wanneer je letsel hebt opgelopen. Deze advocaat is juridisch bevoegd om je bij te staan gedurende dit traject. Er zijn een aantal taken die een letselschade advocaat verricht, zoals het beslissen of je recht hebt op een schadevergoeding. Daarnaast communiceert deze advocaat met de verzekeraar van de tegenpartij, berekent smartengeld voor het letsel, berekent de schadevergoeding en zoekt eventueel contact met deskundigen. Letselschade advocaten zijn bovendien overal in Nederland werkzaam, dus of je nu zoekt naar een letselschade advocaat in Nijmegen of een letselschade advocaat Amsterdam, je zult altijd wel een advocaat vinden die je bij kan staan.

Wanneer schakel je een letselschade advocaat in?

Je schakelt een letsel schade advocaat in wanneer je dus letsel hebt opgelopen. De advocaten krijgen daarom ook veel te maken met situaties waarbij iemand letsel heeft opgelopen door een botsing of aanrijding in het verkeer. In Nederland gebeuren immers de meeste ongevallen op de weg. Een andere situatie waarbij een letselschade advocaat kan worden ingeschakeld is wanneer je een ongeval hebt gehad op het werk. In deze gevallen kun je ook een schadeclaim indienen. Wees niet bang om hierdoor in de problemen te raken want iedere werkgever is verantwoordelijk voor wat er op de werkvloer gebeurt. Om die reden zijn vele werkgevers ook vergoed voor dergelijke ongevallen en ze zullen dus vrijwel niets merken van de schadeclaim die je indient. De letselschade advocaat kan je nog verder advies geven over jouw situatie.

Wat zijn de kosten voor een letselschade advocaat?

Zoals je misschien weet kan het best wel hoog in de kosten oplopen om een advocaat in te huren. Bij letselschade is dit anders geregeld. Wanneer je te maken hebt met letsel door toedoen van een ander is het zo geregeld dat de kosten van een letselschade advocaat voornamelijk betaald moeten worden door degene die aansprakelijk is. Het is wel belangrijk om goed met je letselschade advocaat te overleggen over de kosten voordat je begint aan het traject. Zo kom je niet voor onvoorziene complicaties te staan en dat scheelt een hoop stress en problemen en dat is natuurlijk wel zo prettig om te weten.