Het belang van een goede website structuur 

Vrouw achter laptop

Wil je graag zelf een website bouwen? Dankzij WordPress wordt dit een niet al te ingewikkelde klus. Kies het design dat jou het meeste aanspreekt en vul vervolgens de template in met je content. Maar voordat je aan de slag gaat, is het verstandig om eerst een stapje terug te doen en eerst de focus te leggen op de structuur van je website. Deze is namelijk van grote invloed als je kijkt naar gebruiksgemak en indexatie door de zoekmachines. 

Leg de bezoeker in de watten

Een bezoeker van je wordpress website is een potentiële klant, leg deze daarom in de watten. Als deze persoon behoorlijk lang moet zoeken om bij de gewenste informatie te komen, dan is je kans op conversie verkeken. Breng daarom een duidelijke structuur aan in je website. Schrijf een overzichtelijke homepage waarin je de bezoeker laat weten wat er allemaal op jouw website te vinden is. Daarnaast maak je een overzichtelijk menu aan de bovenkant van de pagina. Dit kan je eventueel ook nog aan de zijkant van de pagina plaatsen. Zorg dat je niet al te veel extra submenu’s aanmaakt, dit kan namelijk verwarrend werken. Als je deze gebruikt, zorg dat de submenu’s ook gelijk te zien zijn wanneer de bezoeker met de cursor op het menu staat. 

Zorg overigens ook voor een niet al te ingewikkelde beschrijving van de menu’s zelf. Als de bezoeker moet gaan raden wat de betekenis van het menu überhaupt is, heb je grote kans dat deze wordt overgeslagen. En dat is zonde als hier net alle informatie over jouw diensten te vinden is. 

Man achter laptop

Werk met verwijzingen 

Net vertelden we al dat je via de homepagina de bezoeker kan laten weten wat er allemaal op de website te vinden is. Maak het de bezoeker gemakkelijk en breng ook een link aan naar de betreffende pagina’s. Zo is de bezoeker binnen een paar tellen op de gewenste pagina. Daarnaast draag je bij aan een goede interne linkstructuur, wat weer positief is voor jouw positie binnen de zoekmachines. Door een duidelijke indeling van jouw website met verwijzingen kan bijvoorbeeld Google beter ‘zien’ welke informatie er op jouw website te vinden is en dit opnemen in de database voor de zoekresultaten. 

Hulp op het gebied van online marketing

Een goede structuur van je website is slechts een klein onderdeel van het grotere geheel. Wil je dat je site een grote doelgroep bereikt? Dan is het ook verstandig om genoeg aandacht te besteden aan online marketing, het onderhoud van je site en de hosting. Je kunt online zoeken naar deze specialisten, maar bij een full-service internetbureau zoals Nordique.nl heb je gelijk alles wat je zoekt. De marketeers, programmeurs en andere creatievelingen zetten zich volledig in om van jouw website een succes te maken.