Etiketten vijftig jaar lang bewaard

New Picture (40)Etiketten vijftig jaar lang bewaard

Ik maak af en toe schoon bij mensen, dit doe ik via een bedrijf. Meestal zijn het ouderen mensen die wel van spullen houden, ze verzamelen van alles. Laatst was ik bij een oude man, een lieve oude man, ik moest de zolder een beetje organiseren. Wat nog best een klus was, maar ik vond het wel leuk om te doen. Op een gegeven moment kwam ik bij een doos terecht met allerlei etiketten. Etiketten van verschillende soorten flessen, volgens mij zelfs etiketten uit de jaren 50’ of zo, het was best wel vet, maar ook een beetje raar. waarom zou iemand dit willen bewaren? Ik durfde het eerst niet te vragen, maar toen hij in de pauze zelf begon over al zijn spullen vroeg ik toch maar waarom hij al deze etiketten bewaarde. Dit was wel een grappig verhaal zei hij, en toen legde hij uit dat hij vroeger een weddenschap had met een vriend van hem, de weddenschap ging over etiketten van de toen bekende drankmerken, hij zei dat een bedrijf maximaal drie keer verandert van etiket, en uiteindelijk altijd weer terug gaat naar de huisstijl van vroeger. De man, zijn vriend, geloofde dit niet, en ze hadden afgesproken om zoveel mogelijk etiketten te verzamelen en over 50 jaar weer bij elkaar te komen. Hij zei er bij dat het bizar was, maar dat ze daar ook wel van hielden. Ik vroeg of ze al een afspraak hadden gemaakt, maar hij was hem uit het oog verloren.