Eentonigheid afwisselen

zit sta bureau

Sommige banen zijn enorm belangrijk, maar wel vrij eentonig. Denk aan werken bij verschillende recepties, informatiebalies of in het ziekenhuis of een andere hulpdienst. Deze diensten zijn vaak de hele dag elke dag open en de plaatst wordt altijd door iemand ingenomen. Dit gebeurt terwijl het bekend is dat lang achtereen zitten slecht is voor de rug en nek. In privé ruimtes wordt het zit sta bureau al vaker gebruikt, maar eigenlijk zou het ook ideaal zijn voor deze posten die 24 uur per dag open zijn. ‘Zitten is het nieuwe roken’, iemand in het ziekenhuis zou nooit roken, maar ze zitten wel de hele dag. Dat moet toch anders.

Staan is niet altijd gewenst

Natuurlijk is het logisch dat niet alle plaatsen zich kunnen veroorloven om te staan en te zitten. Soms kan werk alleen zittend worden verricht en levert staan alleen problemen op in plaats van voordelen. Bovendien voelt het toch anders om tegen een zittend persoon te praten of een staand persoon. Wanneer iemand zit krijg je toch meer het idee dat iemand de tijd neemt om naar je te luisteren en je serieus te nemen. Iemand die staat oogt actiever en daardoor ook gehaaster. Hoewel het goede voordelen heeft voor de werkende brengt het de effectiviteit alleen maar omlaag.

Een andere oplossing

Vaak zijn de voorzieningen op deze plekken waar altijd iemand gebruik van maakt ondermaats aan de behoeften. De stoelen kunnen niet per persoon worden afgestemd en hebben geen ondersteuning voor de armen. Juist op deze plaatsen is een goede zithouding van belang. Een 24 uurs stoel, die ervoor gemaakt zijn om lang mee te gaan en goed af te stellen zijn, zijn een betere optie dan de normale stoelen die voldoen aan de eisen van een normaal kantoorbaantje, ze zijn misschien zelfs fijner omdat je één keer iets uitkiest die bij jou past.Een stoel die je moet delen kan beter voor iedereen bijna perfect zijn.