Hoe je als ondernemer een zakelijke bankrekening kunt openen

Als ondernemer is het belangrijk om je financiën van je onderneming en je privésituatie gescheiden te houden. Om deze reden is het belangrijk om een zakelijke bankrekening te openen op het moment dat je werkzaam bent als ondernemer. Voor je onderneming moet je namelijk aangifte inkomstenbelasting doen, per kwartaal een btw-aangifte indienen en je inkomsten en uitgaven kunnen verantwoorden. Om alles een beetje overzichtelijk te houden is het dus belangrijk om een zakelijke bankrekening te openen. Zo’n zakelijke bankrekening openen kun je doen bij verschillende financiële instellingen. Voordat je daadwerkelijk een zakelijke bankrekening opent, is het raadzaam om de verschillende zakelijke bankrekeningen bij de verschillende financiële instellingen te vergelijken. Zo krijg je namelijk een goed beeld van alle mogelijkheden en de voordelen per aanbieder. Vervolgens kun je alle voordelen op een rij zetten en de beste aanbieder selecteren! 

Zakelijke bankrekeningen vergelijken

Bij vrijwel iedere financiële instelling kun je een zakelijke bankrekening openen. Echter zitten er vaak maandelijkse kosten aan zo’n zakelijke bankrekening verbonden. Deze kosten kunnen per financiële instelling verschillen. Zo zal de ene bank een maandelijks bedrag rekenen van €6,- terwijl je bij de andere bank de eerste twee jaar geen maandelijkse kosten hoeft te betalen. Daarnaast is het belangrijk om de verschillende mogelijkheden te onderzoeken. De ene zakelijke bankrekening kun je wel aan je boekhoudsysteem koppelen, terwijl dit bij de andere zakelijke bankrekening niet mogelijk is. Gemak dient te de mens zeggen ze wel eens, dus waarom zou je dan een zakelijke bankrekening openen die je niet kunt koppelen aan je boekhoudsysteem? Dit is namelijk ontzettend handig en je bespaard hiermee een hoop tijd die je weer kunt besteden aan je onderneming.

Zakelijke bankrekening koppelen

Veel ondernemers maken gebruik van een online boekhoudsysteem. Alle inkomsten en uitgaven worden in dit systeem geregistreerd, en daarnaast is het ook mogelijk om de betalingen automatisch te uploaden in dit boekhoudsysteem. Zo kun je in één oogopslag zien welke klanten op tijd betaald hebben, en welke klanten je een betalingsherinnering moet sturen. Dit zonder dat je hiervoor heel de omgeving van je internetbankieren hoeft af te struinen. Door te kiezen voor een zakelijke bankrekening die je kunt koppelen aan je boekhoudsysteem bespaar je dus een hoop tijd. Daarnaast scheelt dit ook enorm in de administratieve lasten die je hebt als ondernemer. Het openen van een zakelijke bankrekening is dus niet altijd zo eenvoudig als dat het lijkt. Er zijn een hoop zaken waar je over na kunt denken, zodat je alleen maar profijt hebt van je zakelijke bankrekening. Je kunt altijd contact opnemen met de verschillende financiële instellingen voor het openen van zo’n rekening.