Een kaart versturen naar..

Wie kent het niet: het versturen van kaarten naar iemand óf het ontvangen van kaarten. Het is tegenwoordig een bijna ouderwetse methode om elkaar te bedanken, feliciteren, steun te betuigen of informeren. Het is een leuke manier om iemand te laten merken dat je moeite hebt gedaan om de boodschap over te brengen.

Er is voor iedere boodschap wel een kaart beschikbaar. Denk aan trouwkaarten, uitnodigingskaarten, kerstkaarten en zwangerschapskaarten. Daarnaast zijn er kaarten voor particulieren en speciaal voor bedrijven. Niet alleen persoonlijke relaties, maar ook zakelijke relaties zijn met kaarten goed te onderhouden. Zo zijn er bijvoorbeeld kerstkaarten voor bedrijven. Op die manier kun je je onderscheiden bij je klanten.

Soorten kaarten

Er zijn erg veel verschillende kaarten die je kunt versturen. Iedere kaart heeft weer een andere betekenis en is per situatie verschillend. Daarnaast zijn er ook verschillende merken en verschil in kwaliteit.

Je kunt er ook voor kiezen om kaarten te personaliseren met een speciale bedrukking, zoals het bedrukken van je merknaam of een eigen foto toevoegen.

Zelf maken

Sommige mensen vinden het leuk om een kaart zelf te maken. Van ontwerp tot het in elkaar zetten. Als je dit kunt is het natuurlijk erg knap en is het een leuke manier om je creativiteit kwijt te kunnen. Je kunt het ontwerp en de manier hoe de kaart eruit komt te zien helemaal zelf bedenken.

Op die manier zal de ontvanger nog meer het gevoel krijgen dat er tijd in is gestoken en voelt diegene zich specialer dan wanneer je een standaard kaart verstuurt.

Wanneer je dit niet kan of er geen tijd voor hebt, zijn er altijd nog andere leuke mogelijkheden. Er zijn ook kaarten te koop die erg uniek zijn en de ontvanger zich ook speciaal laat voelen.

Ontvanger

Wie de ontvanger van de kaart is, is ook van belang. Wanneer je een kaart stuurt naar een kind zal dit ook vaak met een kinderlijke of kindvriendelijke bedrukking zijn. Bij een volwassene is dit natuurlijk weer anders. Dan stuur je niet een kaart met een tekenfilmfiguur als bedrukking.

Zoals eerder gezegd zijn er dus ook particuliere ontvangers en zakelijke ontvangers. Wat wil je je goede vriend sturen en wat stuur je naar een goede klant? Als particulier zul je vaak maar een aantal kaarten kopen om een groep mensen uit te nodigen. Of zelfs één kaart voor één persoon. Als zakelijke klant zul je een groter aantal kaarten aanschaffen, wat vaak gunstiger is.