Dus je wilt een vog aanvragen

vog aanvragen

De v in VOG staat voor Verklaring, de o in VOG staat voor omtrent en de G in VOG staat voor gedrag. Samen maakt dat dus Verklaring Omtrent Gedrag. De VOG is heel simpel een document waarin verklaard wordt dat de aanvrager niet ongeschikt is voor het werken in een bepaalde functie op een juridische basis. Een Verklaring Omtrent Gedrag kan door een werkgever gevraagd worden zodat hij of zij zeker weet dat je geen rare dingen hebt gedaan in het verleden die van invloed kunnen zijn op je functioneren. VOG aanvragen gaan bovendien vrij snel.  Bij sommige beroepen is het verplicht om een potentiële werknemer te vragen om een VOG. In bijvoorbeeld de kinderopvang, wil je zeker weten dat een verzorger geen verleden heeft dat een indicatie zou kunnen zijn dat hij of zijn slecht met kinderen omgaat. 

vog aanvragen

VOG is voor iedereen

Iedereen kan een VOG aanvragen. Het is echter niet altijd dezelfde VOG. Er zijn verschillende soorten. De meest standaard versie kun je voor een vrij klein bedrag online aanvragen. Er zijn echter ook soorten die wat langer duren en waar meer informatie op staat. Deze is bijvoorbeeld nodig als je in de jeugdzorg wil werken.

vog aanvragen

Aanvraag doen

De VOG aanvragen kan gemakkelijk bij je gemeente. Maar het kan nog veel makkelijker online. Sommige gemeenten zijn namelijk vrij ouderwets en hebben dus nog steeds geen manier om via de gemeente online een aanvraag te doen. Dan is zo’n tussenpartij best een goed idee.