De voordelen van een ERP systeem

Woningcorporatie software

Een woningcorporatie draaiende houden, is niet alleen de contacten onderhouden, maar ook zorgen dat alles soepeler gaat verlopen. De verschillende bedrijfsprocessen moeten daarom vloeiend gaan verlopen, wat je het beste kunt doen door een ERP systeem te implementeren. Met dit systeem breng je namelijk alle afdelingen binnen een bedrijf samen, waarbij alles op elkaar afgestemd is en de dienstverlening ook kan verbeteren. De voordelen van een ERP systeem van NCCW maken het mogelijk om weer tijd over te houden. Lees daarom snel onderstaande informatie en ontdek de mogelijkheden.

ERP systeem

Alle informatie beschikbaar in het ERP systeem

Een ERP systeem is een software waarmee je alle informatie van de afdelingen binnen een woningcorporatie samen kunt brengen. Daarom moet het gehele systeem afgestemd worden op de dienstverlening van het bedrijf. Dit brengt enkele voordelen met zich mee. Zo heb je bijvoorbeeld online huurdersportalen, medewerkersportalen en webapplicaties waarmee alles geregeld kan worden. Niet alleen is dit voor het bedrijf goed, maar het biedt ook de gelegenheid aan huurders om 24 uur per dag, 7 dagen per week van informatie te kunnen voorzien, zonder dat er iets aan de openingstijden veranderd hoeft te worden.

woning corporatie

Alle partijen op de hoogte houden

De voordelen van een ERP systeem gaan echter verder dan alleen informatie samenbrengen. Zo wordt het systeem automatisch gesynchroniseerd, waardoor de gegevens altijd up-to-date zijn. De gebruikers hebben daarom altijd toegang tot de data, zonder dat dit achterloopt. Ook maakt deze te allen tijde rapportages, waardoor de verschillende partijen op de hoogte worden gehouden. De gemeente, partners en onderhoudspartijen weten daarom altijd alles, zonder dat je tijd kwijt gaat zijn aan het opstellen van de rapporten en deze nog naar de partijen toe moet gaan sturen. Je kunt daarom alleen maar voordelen behalen aan het implementeren van het systeem.