De juist zorgverzekering, hoe doe ik dat?

Tegenwoordig is overstappen op een andere zorgverzekering heel slim en kan veel geld besparen. Op het internet kan je zoveel vinden hierover maar omdat het zoveel is kan het soms ook erg lastig zijn om de knoop door te hakken om de juiste keuze te maken.

Hierom hebben wij een aantal punten opgeschreven waar je hopelijk wat aan hebt zodat je de goeie keuze maakt.

Tip 1:

Weet wat je wilt van een zorgverzekering. Alleen een basis of ook aanvullend verzekerd zijn? Als je bijvoorbeeld een sport beoefend waarbij er een grote kans is om een blessure op te lopen, is het handig om een aanvullend zorg pakket te nemen vanwege dat daar fysiotherapiebehandelingen in zitten.

Tip 2:

Ook moet je nadenken hoe hoog je eigen risico wilt hebben. Kies je een hoog eigen risico, dus lagere maandelijkse kosten. Of kies je een laag eigen risico, met dus hogere maandelijkse kosten?

Tip 3:

Als je eruit bent wat je precies wilt van een zorgverzekering, kan je al deze punten invullen bij de zorgvergelijker. Zorgvergelijking sites zoals www.zorgkiezer.nl geven je een duidelijk beeld van alle zorgverzekeringen op een rijtje die aan jouw eisen voldoen. Dit is heel overzichtelijk waardoor het dus makkelijker wordt om een keuze te maken. Ook als je het afsluit bij een zorgvergelijker zorgen zij er gelijk voor dat jouw huidige zorgverzekering wordt opgezegd.