Crypto en online wallets

Nu heb je cryptomunten en je wilt ze opslaan, maar waar? Je kunt kiezen uit een online wallet (onveilig), offline wallet (veilig), mobiele wallet (minder veilig), desktop-wallet (minder veilig) en een hardware wallet (veilig).

Bij een wallet zet je je cryptomunten in een soort portemonnee. Je krijgt er een sleutel bij, waarmee je de portemonnee kunt openen en transacties kunt doen. Online wallets zijn populaire als je zonder veel moeite bitcoins wilt kopen, maar wees je ervan bewust dat het geld er niet te lang moet staan en dat het niet om te grote bedragen moet gaan. Anders kunnen jouw munten gehackt worden.


Het veiligst is de hardware wallet: een soort USB stick die je offline bewaard. Dat kan niet gehackt worden. Er zit ook een papiertje bij met herstelcode, indien je de hardware wallet kwijt raakt. Dan moet je het papiertje alleen wel goed opbergen.

Online zijn er veel zogenoemde aanbieders te vinden waar je crypto kunt kopen. Op deze website zijn er al veel bekende aanbieders de revue gepasseerd, maar we willen nu het hebben over de “nieuwkomer” Bitvavo. Maar wie is Bitvavo en wat kun je precies met dit platform?

Bitvavo is een aanbieder van digitale valuta gebaseerd in Nederland (Amsterdam) die sinds oktober 2017 flink is gegroeid. Het bedrijf heeft als doel om digitale valuta voor iedereen toegankelijk te maken, met als slogan: “digitale valuta voor iedereen”. Je kunt er Bitcoin en andere digitale valuta kopen en verkopen. Dit gaat gemakkelijk via iDeal of overboeking. Alle prijzen zijn gebaseerd op de actuele koers.