BTL Bomendienst voor de bestrijding van de gevreesde Iepziekte

BTL Bomendienst biedt de oplossing voor de iepziekte met preventieve bestrijding en monitoring door middel van een integraal beheerprogramma. De iepziekte is een ziekte die vrijwel alleen bij iepen voorkomt en op deze bomen een verwoestende werking heeft. De ziekte wordt veroorzaakt door een schimmel die door de iepspintkever wordt verspreidt. De eerste symptomen van de zieket zijn verdorring van de bladeren en later droogt de hele boom uit. Dutchtrig is het middel waarmee BTL Bomendienst de gevreesde iepziekte bestrijdt.

Preventieve behandelmethode om de iepziekte te bestrijden

Naast dat de ziekte fatale gevolgen heeft voor de boom zelf, is de ziekt ook nog zeer besmettelijk voor andere iepen. Overdracht van de ziekte kan namelijk via de wortels gaan. De wortels reiken vele meters wijd onder de grond. Dus deze komen makkelijke met elkaar in aanraking. Dutchtrig is het middel wat centraal staat bij het preventie bestrijdingsplan van BTL. Een aantal specifieke schimmelsporen worden in de boom preventief geïnjecteerd. De boom creëert een soort afweermechanisme tegen de schimmelsporen wat ook de boom immuun maakt voor de gevaarlijke schimmel die de iepziekte veroorzaakt. BTL Bomendienst werkt sinds een aantal jaren met deze preventieve behandelmethode. De aanpak blijkt inmiddels zeer succesvol. 

BTL Bomendienst: Inzet van specialistische en actuele kennis

BTL bomendienst behandelt en adviseert naast de iepziekte vele andere boomziekte en -aantastingen. Hierbij wordt altijd gehandeld vanuit gedegen en actuele kennis van zaken. Hiervoor wordt samengewerkt met diverse binnenlandse en buitenlandse wetenschappelijke instituten zodat altijd de meest adequate middelen kunnen worden ingezet.