Bedrijfspand verkopen: dit is waar je op moet letten

bedrijfspand verkopen

Heb jij een bedrijfspand dat jij graag wenst te verkopen? Indien jij de juiste stappen neemt kun je veel winst maken bij de verkoop. De huizenmarkt is namelijk ontploft, er is veel vraag naar woningen en weinig aanbod. Hierbij geldt eveneens dat een bedrijfspand voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Een goede voorbereiding is belangrijk voorafgaand aan het proces. Bedenk wat de prijs is die jij graag voor de woning zou willen krijgen en wanneer de verkoopdatum valt. Een makelaar kan je helpen bij dit proces. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een bedrijfspand verkopen zonder makelaar.

Een goede prijs ontvangen

Uiteraard wil je een goede prijs ontvangen op het moment dat de verkoop plaatsvindt. Daarom is het belangrijk om een goede marketingstrategie op te stellen waarin jij jouw woning op een goede manier in beeld brengt bij geïnteresseerden. Maak hierbij gebruik van foto’s en advertentieteksten. Door jouw woning op meerdere websites te adverteren en tevens gebruik te maken van sociale media heb je meer kans op een goede verkoop. Je kunt onder andere een kijkje nemen op de website van VastgoedOpkoop.nl, om een goed beeld te krijgen van de advertenties. 

De toegevoegde waarde van een makelaar

Veel mensen kiezen voor een makelaar, aangezien deze een groot netwerk heeft dat kan helpen bij het maken van een goede deal. Daarnaast weet de makelaar hoe foto’s het beste genomen kunnen worden en wat voor advertentietekst moet verschijnen om kans te maken. Bovendien is een makelaar op de hoogte van de marktwerking, waardoor hij of zij zal weten welke prijs je kunt ontvangen voor de woning. Het onderhandelen zal hierdoor succesvol verlopen. Indien jij ondernemend bent aangelegd kun je ook besluiten om dit proces zelf te doen. 

Eigendomsoverdracht

Zodra je een goede prijs hebt gekregen voor de woning moet het eigendom worden overgedragen van eigenaar naar de nieuwe eigenaar. Dit gebeurt door het tekenen van een koopovereenkomst, waarbij je een document geeft aan de kopende partij. Zodra een handtekening is gezet en je zelf akkoord hebt gegeven kan de verkoop plaatsvinden. Verder moet je informatie over het pand vermelden.