Bedrijfsongeval gezien? Laat je informeren!

bedrijfsongeval gezien

Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Meestal stellen die fouten niet zo veel voor maar soms kan het er toe leiden dat je als medewerker een bedrijfsongeval hebt gezien. Op zo’n moment moet je niet onderschatten wat het met je kan doen. Daarnaast ben je dus getuige omdat je een bedrijfsongeval hebt gezien.

Laat je informeren

Er zijn een aantal zaken van belang nadat er zo iets heftigs is gebeurd. Bij de meeste bedrijven geldt er een verplichting het ongeval te melden via een intern systeem. Soms komt er dan ook een opvangteam bij kijken. Daarnaast ligt het uiteraard aan het letsel van de persoon die het ongeval is overkomen wat de vervolg stappen zouden moeten zijn.
Is de persoon bijvoorbeeld uitgegleden op een natte vloer en heeft hij/zij alleen maar wat blauwe plekken dan zal er waarschijnlijk niet zoveel actie op komen.

Arbeidsongeschikt

Het kan ook zijn dat de persoon voor korte of misschien wel langere tijd arbeidsongeschikt raakt. Op dat moment zijn er andere ‘regels’. Het lijkt mij verstandig om je in zo’n geval altijd te laten informeren door een letselschade specialist. Samen kun je dan kijken naar wat jouw rechten en plichten zijn in deze situatie. Daarnaast zorgt het ervoor dat er iemand regie neemt in het traject. Iets wat voor jou rust kan opleveren.