American factoring wint aan populariteit onder ondernemers

Heeft u al eens overwogen om gebruik te maken van American factoring? Deze vorm van factoring is overgekomen vanuit Amerika, waar het American factoring momenteel al erg populair is. Het idee achter American factoring is dat een extern bedrijf uw facturen van u overkoopt. Zo bent u zelf niet langer afhankelijk van de betaling van een opdrachtgever. Zeker bij grote bedrijven kan het lang duren, voordat een openstaande factuur betaald wordt. Wanneer het om een grote opdrachtgever gaat, wilt u niet direct een aangetekende brief sturen om uw openstaande factuur betaald te krijgen. Door uw factuur aan een factoringbedrijf te verkopen, heeft u hier zelf geen omkijken meer naar en ontvangt u de betaling vaak direct.

Direct investeren met American factoring

Het voornaamste voordeel aan American factoring is reeds beschreven. Namelijk, dat de betaling van uw openstaande factuur direct uitgevoerd wordt door het factoringbedrijf wat u ingeschakeld heeft. Vaak heeft u het bedrag binnen 24 uur na het verkopen van uw factuur op uw rekening bijgeschreven. Zo kunt u de betaling direct gebruiken om uw eigen personeel te betalen, om uw productiecapaciteit uit te breiden, of om andere vaste lasten te bekostigen.

Met name voor freelancers en kleine organisaties is het erg vervelend als grote facturen niet binnen de gestelde betalingstermijn worden voldaan door opdrachtgevers. Freelancers en kleine organisaties kunnen hierdoor makkelijker in de schulden raken, doordat zij niet voldoende liquide middelen hebben om alle lasten te kunnen bekostigen. Er zijn in Nederland en België verschillende partijen die American factoring aanbieden.