Alles wat je moet weten over het EU Dronebewijs

eu dronebewijs

Een ​​drone opleiding volgen wordt steeds populairder. Dit is ook zeker niet verwonderlijk te noemen, want het eu dronebewijs is een paar jaar geleden in het leven geroepen. Je ziet dus steeds vaker drones vliegen op allerlei plekken. Maar wat houdt het eu dronebewijs nou precies in? Deze vraag en vele anderen over dit onderwerp worden in deze blog beantwoord. Je leer hier namelijk alles wat je moet weten over een EU dronebewijs. Op deze manier ontdek je of dit ook wellicht wat voor jou is. om te behalen

Wat dit drone bewijs precies inhoudt

In de eerste plaats is het wel zo handig om aan je vertellen wat een eu dronebewijs nou precies is. Een eu dronebewijs is een speciaal bewijs dat laat zien dat je met een drone mag vliegen. Het is namelijk illegaal om in Europa met drones te vliegen wanneer deze meer dan 250 wegen. Dit geldt zowel voor mensen die professioneel drone piloot willen worden als mensen die drones voor particulier gebruik nodig hebben. Je hebt daarbij twee certificaten die je kunt behalen, namelijk een A1 certificaat en A2 certificaat. 

Hoe je jouw dronebewijs kunt behalen

Er zijn helaas niet zoveel manieren om je dronebewijs te halen. Het proces van een dronebewijs krijgen is redelijk simpel. Je moet een examen afleggen waarbij je laat zien dat je goed met een drone kunt vliegen. Zodra je dit examen hebt behaald, kun je jouw certificaat aanvragen. Dit doe je bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de RDW. Binnen mum van tijd heb je daardoor je dronebewijs binnen.

Waarom je een dronebewijs nodig hebtEr zijn verschillende redenen waarom je een EU Dronebewijs nodig hebt. De grootste reden is om met drones die meer dan 250 gram wegen te kunnen vliegen. Anders ben je namelijk erg beperkt met welke drones je mag besturen. Tevens laat een EU dronebewijs zien dat je een bepaalde standaard hebt behaald als dronepiloot. Zo worden de kansen op ongelukken tot het minimale gehouden. Tot slot kun je ook geen boete krijgen wanneer je met een drone vliegt en je dronebewijs hebt.