Alles over de functie Praktijkdiploma Boekhouden
Om de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden te volgen heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Het is een opleiding die volledig op zichzelf staat. Je hoeft alleen maar kennis te hebben die vergelijkbaar is met het niveau van de opleidingen Basiskennis Calculatie en Basiskennis Boekhouden. Als je dit hebt is de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden eigenlijk al voor je weggelegd.
Inzicht in de financieel administratieve als de bedrijfseconomische processen
Als je de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden hebt afgerond heb je een goed inzicht in de zowel de financieel administratieve als de bedrijfseconomische processen binnen een organisatie. Hierdoor ben je zelf in staat om zelfstandig de boekhouding te voeren. Dit is ideaal als je bij een kleine of middelgrote organisatie werkt. Je kunt zelfs in grote organisatie aan de slag, omdat daar veel vraag is naar medewerkers met een diploma Praktijkdiploma Boekhouden. Kortom, met een Praktijkdiploma Boekhouden kun je in veel verschillende organisaties aan de slag, groot of klein, en ben je klaar voor veel financieel administratieve en bedrijfseconomische werkzaamheden.
De opleiding Praktijkdiploma Boekhouden
De opleiding Praktijkdiploma Boekhouden bestaat in totaal uit 28 lessen. Al deze lessen duren 3 uur. De lessen worden altijd klassikaal gegeven. Tijdens de lessen worden 3 grote onderdelen behandeld. Dit zijn de onderdelen kostencalculatie, financiering en bedrijfsadministratie. Ieder onderdeel zal in de lessen grondig behandeld worden, zodat jij met alle aspecten uit deze onderdelen te maken krijgt. Zo leer je onder andere alles over de winst, de verkoopprijs, de interest en rechtsvormen. Daarnaast leer je ook over financiële administratie en over zaken zoals permanence, voorzieningen en dagboeken.