5 tips om je bedrijfspand te verduurzamen

bedrijfspand verduurzamen

Wil je jouw bedrijfspand verduurzamen? Je bent niet de enige. Er zijn talloze voordelen verbonden aan het verduurzamen van een bedrijfspand. Waar te beginnen? Een energielabel aanvragen voor je bedrijfspand is zo gedaan. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waar je moet beginnen. Lees verder voor vijf tips om je bedrijfspand te verduurzamen.

Tip 1. Het belang van LED verlichting

Energie is ontzettend duur. Dat komt onder meer door het feit dat de meeste ondernemingen in Nederland veel energie verbruiken. Wat te denken van de tientallen computers en laptops die in de meeste bedrijfspanden zijn te vinden? Of de talloze lampen die altijd aan moeten staan als er personeel aanwezig is? LED verlichting is een uitstekende manier om kosten te besparen. De lampen kun je heel eenvoudig zelf vervangen. Daar hoef je geen klusbedrijf voor in te huren. Dat scheelt ook nog eens kosten!

Tip 2. Isolatie

De isolatie van jouw bedrijfspand is erg belangrijk. Temeer omdat je met een goede isolatie voorkomt dat kostbare warmte verloren gaat. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt als trotse eigenaar van een bedrijfspand. Voorkom dan ook het verlies van warmte met een goede isolatie. Op het wereldwijde web zijn talloze tips te vinden om jouw bedrijfspand op een doeltreffende en kostenbesparende manier te isoleren.

Tip 3. Heb je ooit een warmtepomp overwogen?

Een warmtepomp is het overwegen waard. Het personeel zal je in ieder geval eeuwig dankbaar zijn als de winter er weer aankomt. Mocht je een ketel hebben in jouw bedrijfspand, is de ketel vervangen door een warmtepomp absoluut aan te raden. Zo bespaar je namelijk een hoop kosten.

Tip 4. Hoe is de isolatie van de muren?

Check eens hoe het met de isolatie van de muren is gesteld. Wellicht is de isolatie van de muren prima in orde, maar in de meeste gevallen kan er nog een hoop winst behaald worden. Zo voorkom je dat er warmte verloren gaat. Bespaar energiekosten door de isolatie van de muren te optimaliseren!

Tip 5. Een energielabel test doen

Als je een energielabel test doet, verkrijg je snel en eenvoudig inzicht in de zwakke punten van jouw bedrijfspand op het gebied van energiezuinigheid. Wat kan er beter? Wat is reeds prima in orde? Dit zijn vragen die onder meer beantwoordt zullen worden als je een energielabel test laat doen. Neem een kijkje op de website van Energielabel Offertes voor meer informatie over de prijs. Met deze tips in je achterhoofd moet het zeker lukken om jouw bedrijfspand te verduurzamen.