3 redenen waarom vitaliteit belangrijk is op de werkvloer

Werkvloer

Wist je dat vitaliteit ontzettend belangrijk is op de werkvloer? Werk vormt immers een groot onderdeel van het dagelijks leven. Wanneer je als werkgever een bijdrage levert aan vitaliteit tijdens, op en rond de werkvloer lever je een bijdrage aan een gezonder en fitter lever van je werknemers. Dit heeft niet alleen voordelen voor hun gezondheid, maar ook voor je organisatie. Werknemers die vitaal zijn, zorgen immers voor een dynamische organisatie.

Vitaliteit

Vitaliteit zorgt voor gemotiveerde medewerkers

Vitaliteit zorgt voor gemotiveerde medewerkers. Ze voelen zich niet alleen fysiek beter. Ook de mentale en psychische gesteldheid verbetert. Mensen die zich vitaal voelen, hebben minder last van stress en zijn veel gemotiveerder. Zo gaan ze met veel meer plezier naar hun werk.

Wanneer je als bedrijf investeert in fitheid en vitaal worden, zorg je ook nog eens voor bevlogen medewerkers. Ze zijn betrokken bij hun werkgever, energieker en verzetten meer werk.

Vitalfacts

Een organisatie met een goed imago

Een organisatie met vitale werknemers is aantrekkelijker en heeft een goed imago

Als je werkt aan vitaliteit op de werkvloer, laat je zien dat je in je medewerkers investeert. Dit maakt je als organisatie aantrekkelijker voor je medewerkers, je leveranciers, klanten en partners. Medewerkers zijn er dan trots op om voor je organisatie te werken en dit zorgt weer voor een goed imago. En zoals je weet levert een goed imago je veel voordelen op. Zorg dan ook voor beweging, ontspanning en goede voeding op de werkvloer.

Socialere en betrokken medewerkers

Vitalere medewerkers hebben niet alleen een betere fysieke en mentale gezondheid, maar zijn ook meer betrokken bij de organisatie. Zo hebben ze vaak een positieve houding en zijn ze socialer. Dit leidt ook weer tot een betere samenwerking onderling. Iets dat weer goed is voor de productiviteit en kwaliteit van het werk en je diensten en/of producten.